KAAPSE ANNIVERSARY BEER FESTIVAL

Kaapse Brouwers is ein-de-lijk terug met hun (jaarlijkse) ‘Kaapse Anniversary Beer Festival’. Op zaterdag 20 mei strijken ze, tijdens het Hemelvaartweekend waarin ze in 2014 zijn ontstaan, neer in de ‘voortuin’ van hun brouwerij in het opkomende M4H-gebied. Ze vieren namelijk het feest op de locatie van hun buren en vrienden van BRUTUS Rotterdam. Temidden van bizarre kunstobjecten en -installaties nemen ze plaats in de beeldentuin en de aangrenzende ‘kathedraal’. Tickets voor het bierfestival zijn nu al te verkrijgen.

Internationaal Craft bierfestijn

Het wordt zoals je, voor de covid-periode, van Kaapse Brouwers gewend was: één groot craft bierfestijn, vele ‘guest breweries’ die langskomen van over de hele wereld, muziek, (art) performances, food, een tour door de brouwerij, proeverijen in speakeasy setting, eigenlijk alles wat je wilt op zo’n dag. Ze halen de schade van het niet (kunnen) organiseren van hun bierfestival in de afgelopen jaren dubbel en dwars in. Dit festival wordt dan ook hun 6e, 7e, 8e en 9e editie van hun verjaardagsfuif ineen.

Wie jarig is, nodigt vrienden uit

Vanuit Kaapse Brouwers zullen ze je natuurlijk trakteren op een speciaal bieraanbod. Kaapse Maria verzorgt de innerlijke mens verder door die dag heerlijke bar bites en speciale gerechten te serveren én de wijnliefhebber te bekoren met een mooie selectie natuurwijnen. Onze jongste telg in de familie, Kaapse Will’ns, maakt de dag compleet door de muziekprogrammering samen te stellen en je te verrassen met toffe jenevers en ambachtelijk gemaakte schnaps.

Maar wie komen er dan nog meer? Kaapse Brouwers geeft graag al een tipje van de sluier op het gebied van brouwerijen, maar ze zullen de komende tijd via hun eigen kanalen steeds meer weggeven. Stiekem zijn ze natuurlijk maar al te trots om het volgende gezelschap aan bevriende brouwerijen op hun verjaardag te krijgen: La Pirata Brewing (Spanje), Cantina Errante (Italië), Laugar (Spanje), Brussels Beer Project (België), L’Ermitage Nanobrasserie Brussels (België), Buddelship (Duitsland), The Kernel (Engeland), Sleeping Village (Noorwegen) en Jopen (Nederland). Kortom, een craftbier-walhalla voor de liefhebber!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open