We combineren drie Belgische topproducten: Kabeljauw uit de Noordzee, asperges uit de Vlaamse grond en bier uit Puurs. Vis, asperges en bier lijken wel voor elkaar geboren.
Ingrediënten:
- 4 stukken kabeljauwhaasje van 150 gr
- 1 bussel geschilde asperges
- 1 fijngesnipperde sjalot
- 10 cl Duvel
- 1 dl room
- Hoeveboter
- 1 el gesnipperde platte peterselie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 240°
- Snij de geschilde asperges in stukken van 1 cm. Hou de kopjes apart.
- Doe de andere stukken in een pannetje, overgiet met de room en laat gedurende 10 minuten zacht koken.
- Kook de kopjes gedurende 3 minuten in licht gezouten water. Hou apart.
- Boter een ovenschotel in, leg de sjalot op de bodem, schik de haasjes op de sjalot, kruid met peper en zout en overgiet met bier. Leg op elk haasje een klontje boter.
- Zet de schotel in de oven en gaar gedurende 10 minuten.
- Giet het kookvocht bij de asperges, breng aan de kook en laat inkoken.
- Hou de vis intussen warm.
- Schil de vis op de borden, overgiet met de saus, verdeel de asperge kopjes over de borden en bestrooi met de peterselie.
- Serveer met wit brood.
Pairing:
Een subtiel bittere Duvel doet het gerecht alle eer aan. De bitterheid van het bier past mooi bij de asperges. De carbonatie van het bier snijdt perfect door de room. Dit is een zalige combinatie.
Cover © Visitflandres