PAUWELS KWAK

Ons Wekelijks Bier

Kwak werd in 1980 door Ivo Bosteels geïntroduceerd. Elke bierliefhebber kent het unieke glas van Kwak, met de kenmerkende houten structuur en excentrieke vorm, dat in de tijd van Napoleon werd ontworpen door brouwer Pauwel Kwak. Het glas werd ontworpen voor het gemak van koetsiers, die het bevestigden aan hun koets in een houten houder. Een iconisch glas dat zeker geholpen heeft om dit bier op de kaart te zetten, maar het bier is zeker niet alleen daarom populair geworden, het is ook gewoon lekker. Het bier won niet voor niets een zilveren plak op de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.

Brouwerij Bosteels is in 2016 een onderdeel geworden van AB InBev. Begin dit jaar kreeg de Kwak er dan na meer dan 40 jaar plots twee zusjes bij, een blonde en een ‘rooie’. Wij blijven echter voor de originele versie gaan en in een glas met de houten voet (waarvoor we desnoods zelfs onze schoen afgeven een de barman als dat moet).

Bier : Pauwels Kwak

  • Brouwerij : Bosteels (onderdeel van AB InBev – BE)
  • Alcohol Volume %: 8,4%
  • Volume: 33 cl
  • Kleur: Diep amber met een wat oranje gloed. Erg helder. Dikke, romige en licht gekleurde (beige) schuimkraag.
  • Geur/Aroma’s: Zoetig. Karamel. Fruitig (abrikoos, blonde krenten). Kruidige toets (kruidnagel).
  • Smaak: Ronde, malse aanzet met wat zoetigheid (karamel). Lichte notie van vanille en Butter scotch. Fris koolzuur. Evenwichtige bitterheid dat wat intenser wordt naar de afdronk toe. Eenvoudig en misschien een tikkeltje zoet, maar super evenwichtig en aangenaam.
  • Food pairing: Blokjes Oud-Roesselare kaas, paella met kip en saffraan, appelstrudel met een bolleke roomijs.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open