KAVIAAR, OESTERS & DUVEL

De combinatie van oesters en kaviaar is ‘absolutely fabulous’ en een ware culinaire traktatie voor foodies. Het elegante samenspel biedt een een harmonieus geheel van smaken en texturen, waardoor elke hap als het ware een smaakexplosie is. Rest de vraag welk bier past past bij deze delicatesse?

Volgens wijnliefhebbers is de combinatie met champagne de crème de la crème. Ik moet toegeven dat de droge bruts prachtig met hen samengaan, maar bier blijft voor ons natuurlijk het summum.  

Een droog mooi gehopt bier met een hoge carbonatie, is een goede match. We hebben het dus over een ‘Duvel’. De moutige en hoppige toetsen passen perfect bij het zoute van de kaviaar en bij het zilte van de oesters. Het bier overheerst op geen enkel ogenblik de delicate eitjes en de zalige weekdieren. Het bier gaat wonderwel samen met de zeetoetsen van beide lekkernijen.

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!