Lecsó is een typisch Hongaars gerecht bereid met tomaten, uien en paprika’s. De uiteindelijke smaak hangt af van de gebruikte soort paprika. De één zweert bij een hete en bijtende paprika en de andere leidt voor een milde zachtheid. Het gerecht past perfect bij een varkensschnitzel of kan met worstjes gegeten worden. Echte liefhebbers van paprika eten lescó ook als broodbeleg. Een prachtig blond Belgisch abdijbier is een perfecte match voor dit machtig groentegerecht. Denk maar aan Affligem Blond, Ename Blond, Maredsous Blond, Tongerlo Blond, Petrus Blond, Augustijn Blond, … .
Ingrediënten:
- 1 kg paprika’s
- 500 g tomaten
- 1 grote ui
- 50 g boter of smout
- 1 tl paprikapoeder
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Kuis de paprika’s en snij ze in reepjes.
- Verwijder de pitten uit de tomaten snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Pel de ui en snij die in ringen.
- Fruit de ui aan in de hete vetstof.
- Neem de pan van het vuur en voeg het paprikapoeder toe.
- Zet de pan terug op het vuur, voeg de gesneden paprika’s toe en smoor het geheel gedurende 10 minuten.
- Voeg de tomaten en laat het geheel koken dat de groenten gaar zijn.
- Kruid af met peper & zout.
Cover © Freepik.nl