Het Italiaanse woord linguine betekent ‘tongetjes’ en slaat op een droge pastasoort gemaakt van tarwe. De pasta’s zijn plat en dik in het midden, zijn zo’n 24 cm lang en breder dan 3 mm. Ze komen traditioneel uit Ligurië in het noordwesten van Italië. We bereiden vandaag linguine met krab en zalm en pairen deze lekkernij met Rebel Local van Brouwerij ’t Verzet.
Ingrediënten:
- 120 g uitgelekte krab uit een blik
- 80 g gerookte zalm in reepjes
- 4 ontpitte en in blokjes gesneden pruimtomaten
- 275 g linguine
- scheutje wodka
- 2 el gehakte platte peterselie
- 50 g boter
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in een kookpan.
- Voeg de krab toe en bak gedurende een paar minuten op een laag vuur.
- Voeg de tomaten toe en laat 20 minuten sudderen.
- Voeg de zalm en de wodka toe. Laat de alcohol verdampen.
- Kruid met peper & zout.
- Kook ondertussen de linguine ‘Al Dente’ (beetgaar dus).
- Laat de pasta uitlekken en roer door de saus.
- Bestrooi met de peterselie en dien op.
Pairing:
De Rebel Local is een zogenaamde IPA ‘Belgian style’. Het bier heeft een mooie volle smaak met een aangename bittere afdronk. De frisse toetsen passen perfect bij de gerookte zalm. Het delicate krabvlees wordt op geen enkel moment overpowered door het bier. Dit is een zeer aangename en elegante pairing.
Cover © Brouwerij ’t Verzet
Foto © De Cecco