MIDDENVAKRIJDER

Als je een lijstje zou moeten maken van de meest ergerlijke dingen, dan is de kans dat de middenvakrijder daar in voorkomt niet gering… Die kerel die op de autostrade steevast in het midden rijdt ook al is hij niemand aan het inhalen of er zelfs helemaal niemand te bespeuren valt op het rechter rijvak. Maar nee, onverstoorbaar en dan mag je nog van geluk spreken als die zijn 120km/u haalt want dat is dan ook nog eens zelden het geval. MOVEN !!! Haal dat toch van de baan. Klojo !

Zelfs voor andere middenvakrijders is het ergerlijk, want die die vragen zich af wat die auto daar doet op ‘hun’ rijvak. Kan die nu echt niet opzij zodat ze zelf niet van vak hoeven te veranderen? Nu ja, moest iedereen met een geldig rijbewijs ook effectief kunnen rijden, dan zou dat natuurlijk al lang geweten zijn…

Nu goed, er is toch één middenvakrijder die we wel kunnen pruimen, die van Hedonis.

Hedonis Ambachtsbier werd recent Brouwerij Hedonis. Ja, ja, met een eigen brouwerij en al dus. Ze focussen nu op de productie van hun vaste waarden, Suzanne en Ouwen Duiker, maar blijkbaar was er toch nog een gaatje om ook dit seizoensbier al even ‘in house’ te brouwen (voorheen werd beroep gedaan op Brouwerij ’t Verzet om hun installaties te mogen bezigen). Een nieuw seizoen, een andere installatie en dus waarschijnlijk een licht ander bier, maar ons kon hij alvast bekoren. Een licht alcoholische Sunny Session IPA drink je best zo vers mogelijk dus maak je er maar best meteen werk van en laat je de zomer in jouw glas nog wat verder duren.

Bier : Middenvakrijder

  • Brouwerij : Hedonis (BE)
  • Volume : 33 cl
  • Alcohol : 3,1% alc.vol.
  • Zicht : Goudgeel met een wat abrikoosoranje gloed. Troebel. Romige en vrij stabiele schuimkraag.
  • Geur/aroma’s : Zacht en fruitig. Citrus, meloen, wat tropisch fruit. Licht fenolisch (vanille, pepertje).
  • Smaak : Ronde aanzet met een zoetje dat snel plaats maakt voor een goed gedoseerde hopbitterheid en fruitige toetsen. Erg goede body voor laag ABV. Vrij droge en zacht bittere afdronk met een pepertje. Erg dorstlessend.
  • Foodpairing : Moet dat echt … ? Gewoon op zich, lekker fris ‘uit het vuistje’ !
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open