Zin in een Belgische klassieker met een twist? Deze mosselen in Oude Geuze Boon zijn puur culinair erfgoed: fris, romig, een tikje venkel en de unieke zurigheid van de geuze. Perfect met stokbrood en een glas van hetzelfde bier ernaast.
Ingrediënten:
- 1,6 kg mosselen
- 2 uien
- 4 stengels bleekselder
- 0,5 venkelknol
- 1 dl room
- 1 eetlepel mosterd
- 33 cl Oude Geuze Boon
- 1 bosje platte peterselie
- boter
- peper en zout
Bereiding:
- Spoel de mosselen grondig en kuis ze indien nodig.
- Versnijd de uien fijn en stoof ze in een ruime kookpot in een klontje boter.
- Snipper de selder en venkel fijn, voeg toe aan de ui en laat stoven.
- Breng de groenten op smaak met peper en zout en blus daarna met twee glazen geuze.
- Roer de mosterd en de room door de groenten en laat kort pruttelen tot een saus.
- Voeg de mosselen toe, dek af en laat koken tot ze allemaal open zijn. Schud de pot nu en dan op.
- Liever op de barbecue? Maak papillots van zilverpapier met een schep mosselen en saus en laat 15 minuten bakken op een hete barbecue.
- Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie en serveer met stokbrood.
Foodpairing:
De frisse zuren en funky toetsen van Oude Geuze versterken de zilte mosselen en geven de romige saus extra pit. De venkel en bleekselder sluiten mooi aan bij de fruitige toetsen van het bier.
Honger naar meer? Klik hier!
Cover © Bart Van der Perre