OUDE GEUZE BOON BLACK LABEL

Ons Wekelijks Bier

Exact 50 jaar geleden werden de Zomerspelen in München geopend. Dit was de eerste keer dat de Olympische spelen naar Duitsland terugkeerden sinds de spelen van 1936 in Berlijn, onder het Nazi regime. De West-Duitse regering wou er dan ook een positieve boodschap mee de wereld insturen en een democratisch Duitsland presenteren. De spelen kregen zelfs als slogan ‘Die Heiteren Spiele’ (de vrolijke spelen). Het draaide in de tweede week jammer genoeg anders uit en een zware aanslag kwam de vrolijkheid temperen. Acht Palestijnse terroristen en blunders van de Duitse overheid veranderen de Olympische wederopstanding van West-Duitsland in een nachtmerrie. De spelen worden dan ook vooral herinnerd omwille van dat Bloedbad van München door een aftakking van Fatah-beweging dat de naam ‘Black September’ meekreeg.

Een uiterst wrede manier om aandacht te vragen voor de Palestijnse zaak en veel blijkt het ook nog niet te hebben uitgehaald want 50 jaar verder zitten we nog niet zo heel veel verder… Vandaag proberen we toch vooral de oorspronkelijke positieve boodschap van West-Duitsland te herdenken en dat doen we met een uiterst goed bier. Met de Oude Geuze Boon Black Label komt dat dik in orde en tegelijk ontkennen we hiermee niet de wreedheid van de actie van Black September.

De eerste ‘Black Label’ werd in 2015 gelanceerd om de 40ste verjaardag van brouwerij Boon te vieren. Ondertussen werden al zeven verschillende versies gemaakt en ligt nummer 8 ongetwijfeld al te wachten te worden vrijgegeven. De uitdaging binnen deze productlijn is om een bier te creëren dat een erg droge afdronk combineert met veel volmondigheid. Geen evidentie en een oefening waarbij de jarenlange ervaring van Boon en de spitstechnologie waarin werd geïnvesteerd meer dan hun waarde bewijzen. Elke editie heeft zijn nuances, maar telkens zijn het uiterst aangename, complexe en goed gebalanceerde Oude Geuzes gemaakt met hyper geattenueerde lambiek (extreem ver uitgegiste lambiek dus). De zesde editie van de reeks (n°7 was nog net niet klaar) werd voorgelegd aan de jury van de Brussels Beer Challenge 2021 en ging met het goud lopen.

Bier: Oude Geuze Boon Black Label – Edition 6

  • Brouwerij: Brouwerij Boon (BE)
  • Volume: 75 cl
  • Alcohol Volume %: 7% ABV
  • Kleur: Gouden kleur met een vrij vaste witte kraag, fijne en redelijk intense pareling.
  • Geur/aroma’s: Typische lambiek aroma’s met hinten van brett en fruit.
  • Smaak: Volmondig, perfect in balans, toetsen van brett, stal en wat eikenhout. Verfrissend (vleugje citrus) en droge afdronk.
  • Foodpairing: Visschotels / schaaldieren (mosselen, oesters, zalm).
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open