PÊCHERESSE

Leef in zonde!

Ach, niets heerlijkers om wat te zondigen. Zegt men (mijn vrouw leest immers mee). Plezier beleven met een zondares; daar zijn hele Franse bibliotheken mee volgeschreven. Pêcheresse, zondares… het woord alleen al. Die hint ook naar pêche, perzik! Daar hoeven we geen tekening bij te maken… toch? Dat dachten de lambiekmakers van brouwerij Lindemans in Vlezenbeek ook.

Lindemans Pêcheresse wordt gemaakt met perzik sap. Het heeft een heerlijke fris fruitige smaak met een zoete ondertoon en een hint van lambiek. Met een alcoholgehalte van amper 2,5 % per volume hou je je hoofd helder genoeg om de juiste woorden en zinnen in het oor van je – of een – geliefde te kunnen fluisteren.

Bij Lindemans maken ze al sinds 1987 de goudblonde Pêcheresse. Ze brouwen het basisbier volgens de methode van spontane gisting. Kijken we naar het etiket – een jonge vrouw die o zo zwoel op het zand ligt – en ruiken we aan de inhoud van de fles dan begint onze verbeelding ook spontaan te gisten! Als we haar sap proeven – de inhoud van de fles, bedoelen we daarmee, you dirty mind! – worden we al helemaal holderdebolder. De Casanova, Don Juan en George Clooney in ons wordt wakker! Vermits mijn echtgenote meeleest weet ze ineens met welke fles ze mij – en zichzelf dus ook – plezier kan doen op een romantische avond.

  • Brouwerij: Brouwerij Lindemans (BE)
  • Alcohol Volume %: 2,5%
  • Volume: 33 cl
  • Kleur: Licht wazige/gesluierde goudblonde kleur met een fijne witte schuimkraag.
  • Geur/Aroma’s: Prikkelende neus met een hint van perzik en een zwoele zweem.
  • Smaak: Lichtvoetig en levendig, zoete ondertoon met fruitige toetsen en toefje lambiek.
  • Food pairing: Apéro, Pêche Melba, Brusselse wafel.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open