Petrus Revisited

De receptuur van de Petrus bieren werd recentelijk aangepast. Bier Grand Cru proefde de bieren voor u.

Bier: Petrus Blond

  • Brouwerij: Brouwerij De Brabandere (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,5%
  • Kleur: Heldere blonde kleur met een witte schuimkraag. Fijne pareling.
  • Geur/aroma’s: Fris en zuiver, nuances van broodkruim met een mooie fruitige toets.
  • Smaak: Aangenaam mondgevoel, hinten van mout, fruitige toets, zuivere afdronk. Heel doordrinkbaar.
  • Foodpairing: Aan de toog, boterham met ham en mosterd, varkensgebraad met jus.

Bier: Petrus Dubbel

  • Brouwerij: Brouwerij De Brabandere (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,5%
  • Kleur: Donker bruine kleur met een witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Elegante neus met impressies van mokka, karamel en chocolade.
  • Smaak: Mondvullend, wederom toetsen van koffie, karamel en chocolade, warme afdronk.
  • Foodpairing: Vlaamse stoverij, steak natuur, chocolade mousse.

Bier: Petrus Tripel

  • Brouwerij: Brouwerij De Brabandere (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 8,0%
  • Kleur: Heldere blonde kleur met een witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Fruitig aroma met hinten van perzik en peer.
  • Smaak: Volmondig, krachtig, nuances van fruit en gist, broodkruim, licht zoetje, lange afdronk met een hopbittertje.
  • Foodpairing: Kip in roomsaus, kalfskotelet met champignons, appeltaart met ijs.

Foto’s © Brouwerij De Brabandere

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!