De receptuur van de Petrus bieren werd recentelijk aangepast. Bier Grand Cru proefde de bieren voor u.
Bier: Petrus Blond
- Brouwerij: Brouwerij De Brabandere (BE)
- Volume: 33 cl
- Alcohol Volume %: 6,5%
- Kleur: Heldere blonde kleur met een witte schuimkraag. Fijne pareling.
- Geur/aroma’s: Fris en zuiver, nuances van broodkruim met een mooie fruitige toets.
- Smaak: Aangenaam mondgevoel, hinten van mout, fruitige toets, zuivere afdronk. Heel doordrinkbaar.
- Foodpairing: Aan de toog, boterham met ham en mosterd, varkensgebraad met jus.
Bier: Petrus Dubbel
- Brouwerij: Brouwerij De Brabandere (BE)
- Volume: 33 cl
- Alcohol Volume %: 6,5%
- Kleur: Donker bruine kleur met een witte schuimkraag.
- Geur/aroma’s: Elegante neus met impressies van mokka, karamel en chocolade.
- Smaak: Mondvullend, wederom toetsen van koffie, karamel en chocolade, warme afdronk.
- Foodpairing: Vlaamse stoverij, steak natuur, chocolade mousse.
Bier: Petrus Tripel
- Brouwerij: Brouwerij De Brabandere (BE)
- Volume: 33 cl
- Alcohol Volume %: 8,0%
- Kleur: Heldere blonde kleur met een witte schuimkraag.
- Geur/aroma’s: Fruitig aroma met hinten van perzik en peer.
- Smaak: Volmondig, krachtig, nuances van fruit en gist, broodkruim, licht zoetje, lange afdronk met een hopbittertje.
- Foodpairing: Kip in roomsaus, kalfskotelet met champignons, appeltaart met ijs.
Foto’s © Brouwerij De Brabandere