Chili con carne met Chimay Bleu

Een eigenzinnige Belgische versie van dit iconisch gerecht. Deze variant van de traditionele chili con carne combineert de volle smaken van een klassieke chili met de diepe, complexe tonen van de ‘Chimay Bleue’. Het resultaat is een zalig hartig gerecht, waar de kruidige smaken van het vlees en de bonen perfect samengaan met de subtiele en volle tonen van het bier. 

Ingrediënten:

  • 500 g runds gehakt
  • 1 rode en 1 witte fijngesnipperde ui
  • 2 fijngehakte chilipepers
  • 2 gepelde en fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 fijngehakte tomaten
  • 100 g gedroogde kidneybonen
  • 1 flesje Blauwe Chimay
  • Snuifje paprikapoeder
  • Snuifje komijnpoeder
  • Boter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Smelt een klontje boter in de pan en bak het gehakt mul.
  2. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui, knoflook en chilipepers.
  3. Voeg het vlees weer toe samen met de bonen en tomaten.
  4. Voeg het bier toe en vul desnoods aan met water tot het mengsel onderstaat. Je kunt ook een tweede flesje van het bier open doen, maar dan bestaat wel het risico dat je ’teveel’ hebt en ‘noodgedwongen’ de rest moet nuttigen als aperitief …
  5. Kruid met paprika, komijn, peper & zout.
  6. Laat ongeveer 2 uur zacht stoven.
  7. Serveer met rijst en zure room.

Pairing:

Keep it simple. De krachtige en gracieuze Chimay Bleue past uitstekend bij dit machtige gerecht.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!