Groep E

Collab tussen tegenstanders

Vanavond is het zo ver, de Rode Duivels spelen hun eerste officiële wedstrijd van de EURO 2024.

In groep E moeten ze de degens kruisen met Roemenië, Slowakije en Oekraïne. Vanavond Slowakije dus …

Brasserie Zythologist bedacht een wel heel leuk concept om deze hele groepsfase wat op te fleuren. Ze namen het initiatief om een speciale samenwerking aan te gaan tussen vier brouwerijen, eentje uit elk land waarvan de nationale ploeg deel uitmaakt van Groep E. Het resultaat is een ‘collaboration brew’ waarvan de naam nogal voor de hand lag… ‘Groep E’. De volgende brouwerijen brachten hun lokale touch aan deze creatie: Didko uit Oekraïne, Voodoo uit Slowakije, Bereta uit Roemenië en uiteraard Zythologist uit België.

Het bier in kwestie is een ‘Gose’ geworden. De keuze voor deze typisch Duitse stijl is bedoeld als eerbetoon aan het gastland van dit EK. Het is ook gekozen vanwege zijn licht zurig en zoute karakter wat het uiterst dorstlessend maakt en dus perfect als de zomer er dan toch maar eens aan begint tijdens het EK. Om de klassieke stijl een moderne en ‘ambachtelijke’ twist te geven, heeft elke brouwerij fruit toegevoegd en werd ook een lactische toets toegevoegd wat het bier een extra dimensie geeft en het verfrissende profiel dat wat doet denken aan een fruitige yoghurt.

Het idee achter ‘Groupe E’ is niet alleen om het voetbal te vieren, maar ook de eenheid en samenwerking tussen de naties. De brouwers denken dat die gedachte wel zal aanslaan bij voetbalfans en liefhebbers van ambachtelijk bier in heel Europa. Een vloeibare ‘Ode an die Freude’? Wij worden er alvast gelukkig van. Santé en… #tousensemble #belgianreddevils !

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open