PICO BELLO

De nieuwe ‘zero’ van BBP!

Tot voor kort hadden speciaalbieren meestal een alcoholgehalte van meer dan 7%. De tijden zijn goed geëvolueerd en geen enkel permanent BBP-bier bevindt zich op dit niveau. Een echte maatschappelijke verandering vindt plaats met een groter bewustzijn qua alcoholgebruik en een steeds actievere levensstijl. In het trend van de steeds lichtere bieren groeit de alcoholvrije golf. In 2018 was de verkoop van deze bieren in België met 30% gestegen en deze groei is ook terug te vinden in onze buurlanden, zoals Nederland en Duitsland, waar hun productie in 10 jaar tijd vertienvoudigd is. Terwijl zwangere vrouwen of ’s avonds chauffeurs vaak kunnen worden beschouwd als de eerste verbruikers van alcoholvrije bieren, is het publiek de laatste jaren aanzienlijk gegroeid, vooral bij de ‘millenial’ generatie. BBP vertrouwt op een actieve en dynamische gemeenschap die snel trends overneemt en zich hier richt tot een breed publiek dat op zoek is naar haar bedwelming met smaak in plaats van met alcohol.

BBP staat bekend om zijn voortdurende experimenteren met nieuwe ingrediënten en stijlen. Naast het vaste gamma dat elders wordt gebrouwen wordt er in de Dansaertstraat het ene bier na het andere afgevuurd. Kleinere brouwsels, ‘ons shots’ die wel eens wat extremer of specialer mogen zijn. BBP daagde zichzelf uit om een eerst alcoholvrij bier te ontwerpen en brouwde meer dan 30 bieren onder de 5% in de brouwerij in de Dansaertstraat, waarbij het alcoholgehalte geleidelijk aan werd verlaagt tot 4% , vervolgens 3% en 1,5% tot het bier 0,3% bedroeg. Het resusltaat is de Pico Bello en wordt deze donderdag 14 november  gelanceerd. Een troebele en lichtzure alcoholvrij IPA met explosieve aroma’s.

Voor de ontwikkeling werkte BBP samen met de Proefbrouwerij om een alternatieve fermentatie te vinden met gist stammen die fruitige esters creëren met een minimale alcoholproductie. BBP wilde geen bestaand recept overnemen en het alcoholgehalte verlagen, maar wilde integendeel een bierstijl ontwerpen die het best beantwoordt aan de uitdaging die zich aandient. Deze hazy sour IPA zal u verrassen met zijn zeer fruitige aroma’s,  een welkome zuurtegraad die breekt met de zoete alcoholvrije bieren waaraan we gewend zijn, en een vleugje bitterheid om het compleet te maken. Dit is dus veel meer dan een alcoholvrij, caloriearm bier, maar een zeer verfrissend bier, vol van smaak. Het zal enkel beschikbaar zijn in blikken, een trend die afkomstig is van de beste brouwerijen buiten onze grenzen en stilletjes aan ook hier beter doorsijpelt. Dit nieuwe formaat is veel lichter, compacter te vervoeren en te koelen. Belangrijker nog, het blikje beschermt tegen licht en lucht en zorgt er zo voor dat de aroma’s zo goed mogelijk bewaard blijven.

De lancering van het nieuwe bier vindt plaats in de brouwerij in de Dansaert-straat op donderdag 14 november en vanaf dit weekend is de Pico Bello te vinden in vele cafés en speciaalzaken zoals Caberdouche, Merlo, La Luck, Malt Attacks and Malting Potin Brussel of Spéciale Belge and Café Ernst in Antwerpen. Het zal vanaf december ook beschikbaar zijn in de Delhaize-winkels om zich voor te bereiden op de feestdagen zonder al te veel overdaad. Genieten zonder mate.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open