De Rodenbach-brouw- en keldermeesters lanceren ‘Rodenbach Evolved St Georges’: de tweede editie van de Rodenbach Evolved Limited Edition-serie, een ‘Sour Pale Ale’ geïnspireerd op ‘St Georges’ dat tot eind van de jaren 1970 door Brouwerij Rodenbach werd gebrouwen. Brouwerij Rodenbach, bekend voor haar uitzonderlijk Vlaams Rood-Bruin bier, kondigde vorig jaar de lancering van het Rodenbach Evolved-programma aan. Met deze nieuwe limited edition creaties willen de brouw- en keldermeesters elk jaar hun grenzen verleggen en telkens opnieuw bierliefhebbers verrassen.
Met de innovatieve Evolved-edities verenigt de brouwerij haar rijke brouwtraditie en knowhow met creativiteit. Rodenbach Evolved St Georges is een licht, fruitig bier van 6,5 volume % alcohol, de subtiele zure toets zorgt ervoor dat het bier heerlijk verfrissend is.
Brouwmeester Koen Vannieuwenborgh: “Ons brouwteam haalde voor ‘Rodenbach Evolved St Georges’ inspiratie uit het iconische bier ‘St Georges’, dat tot eind van de jaren 1970 hier bij Rodenbach werd gebrouwen. Voor het brouwen selecteerden we traditionele ingrediënten van tarwebier, saison en lambiek. Het bier lieten we fermenteren met onze eigen speciale Rodenbach-gistcultuur. Na de gisting lieten we het twee jaar rijpen in het zorgvuldig geselecteerde houten vat, bekend als foeder ‘93’. Resultaat is een bier met onderscheidend smaakprofiel: Een lichte, fruitige pale ale van 6,5 % vol/alc met een subtiele zuurheid dat perfect is om je dorst te lessen. Je ontdekt tonen van appel en perzik in de geur, vergezeld van unieke hints van Brett (*) en een vleugje leer, wat een extra laag complexiteit toevoegt.” (*) Brettanomyces: wilde gisten
Didi Decaesteker, Brand ambassadeur Rodenbach: “Deze Rodenbach Evolved St Georges past volledig in de ambitie om vanuit ons vakmanschap en traditie mooie innovatieve en creatieve brouwsels te lanceren. We grijpen niet terug naar een oud recept maar laten er ons wel door inspireren. Rodenbach Evolved St Georges past goed bij gerechten zoals gemarineerde varkensmedaillons Cross & Blackwell, geroosterde ham met piccalilly en binnenkort tijdens het wildseizoen bij wild zoals fazant, patrijs, haas, wilde duif en everzwijn. Ook als afsluiter is deze limited edition bijzonder geschikt, bijvoorbeeld een sabayon op basis van St Georges gegarneerd met Granny Smith-appel en als begeleider van kaas. Uiteraard zal in Het Foederhuis, dat in het voorjaar op de brouwerij werd geopend, de Rodenbach St Georges een prominente plaats op de kaart krijgen.”