RONDJE BELGISCH BIER

Morgen gaat het Zythos BierFestival weer van start, ondertussen een vaste waarde in Leuven. Een ode aan het Belgisch bier gebracht door de brouwers zelf (die er hun stand bemannen). Groot en klein, broederlijk naast mekaar. Driekwart brouwerijen en de rest bierfirma’s, zo’n kleine honderd in totaal zorgen voor ruim 500 bieren op de kaart. Dit kan al tellen als ‘proloog’ voor de Toer de Geuze die het weekend erop volgt!

Het Zythos BierFestival (ZBF) is een van de grootste en oudste bierfestivals van het land en probeert een goede weerspiegeling te vormen van de Belgische bier scène. Brouwers van alle types en bierfirma’s op een plaats, ze vromen samen onze biercultuur. Als consumentenorganisatie is de voornaamste eis van Zythos dat diegenen die niet zelf brouwen daar open en eerlijk over communiceren, meer niet.

Resultaat van het verhaal is dat je als bezoeker de keuze krijgt uit ruim 500 bieren waarvan je de afkomst kent, wat extra uitleg kunt bekomen en uiteindelijk ook kunt controleren of de ‘beweringen’ effectief uitkomen in het glas. Oerklassiekers zoals onze trappisten naast primeurs en exclusieve bieren. Bepaalde brouwerijen wachten zelfs bewust op het ZBF om een nieuw bier te lanceren of maken zelfs een bier speciaal voor het festival (dat daarna al dan niet in het gamma wordt opgenomen). Een leuk weerzien voor de trouwe bezoeker, een must voor elke bierliefhebber die er no nooit geweest zou zijn. Afspraak vanaf morgen in Leuven dus … www.zbf.be

Wie de smaak te pakken heeft zet maar best ook meteen het weekend daarop in de agenda. Het rondje Belgisch bier gaat namelijk verder tijdens de ‘Toer de Geuze‘ waarbij een van onze meest authentieke en beroemde bierstijlen in de kijker staat … onze lambiekbieren!

Schol en schenk ze nog eens vol!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open