Steak Tartaar
Steak tartaar is eigenlijk een speelse bereiding. In een klassiek/klasse restaurant waar ze het nog maken zoals het hoort, komt de maître de tartaar bij jou aan tafel bereiden. Het vlees wordt versneden en gehakt tot een echte lekkernij en vermengd met allerlei smaakmakers. Dat is een echte sensatie voor alle zintuigen. Wie een beetje handig is in de keuken kan deze delicatesse ook perfect thuis bereiden. We pairen dit gerecht met een klassiek Belgisch amberkleurig bier zoals een Pauwel Kwak, Satan Red of een Caracole. De uitgesproken moutstructuur van deze bieren gaat wonderwel samen met het smeuïge vlees.
Ingrediënten:
- 600 g biefstuk van de beste kwaliteit
- 1 fijngesneden sjalot
- 4 fijngehakte zure augurken
- 1 bussel fijngesnipperde krulpeterselie
- 3 fijngehakte eetlepels kappertjes
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Snij het vlees in uiterst fijne stukjes
- Hak het vlees vervolgens fijn
- Meng het vlees met de overige ingrediënten
- Kruid met peper en zout
Serveren:
- Meng naar smaak mayonaise, tabasco, Worcestershiresaus en citroensap onder het vlees
- Serveer met waterkers en versgebakken frieten
Foto ©Bart Van der Perre