TALKING HEADS

Mieke Desplenter

Mieke Desplenter is de dochter van Armand Desplenter, zoon van Maurice Desplenter uit Dentergem en Agnes Van Eecke uit Watou. Beide grootouders zijn elk ook geboren in een brouwersgezin. In 1994 is de familie begonnen met Ter Dolen in Helchteren met medewerking en onder goedkeurend toezicht van vader Armand en zijn goede vriend Jan Van Gysegem.

Naar wat kijkt u graag?

Naar mensen, dieren in de natuur, de horizon aan zee, de zienderogen klimmende hop en natuurlijk een mooi geschonken glas bier !

Wat leest u graag?

Een goed boek om in te verdwijnen, effe weg van de wereld… of een leuk biermagazine tussendoor 😉

Naar wat luistert u graag?

Op vakantie met een goed boek in de hand en mijn voeten in het water iets jazzy-lounge op de achtergrond, dagelijks hedendaagse muziek op de radio, op een feestje goeie oude franse nummertjes omwille van het jeugdsentiment…maar stilte en natuurgeluiden kunnen me ook wel bekoren.

Met welk persoon wilt u graag een glas bier drinken ?

Met Rick de Leeuw, die ervaring had ik al meermaals en is altijd boeiend, hij heeft een ongelooflijk goed geheugen. Met een collega-brouwer een biertje nuttigen is ook steeds verrijkend !

Wat is uw beste bierherinnering?

Papa die zijn eerste glas ‘Armand’ dronk op de golf waar hij dagelijks vertoefde. Ik was daar met mijn zus, beste vrienden, enkele familie en collega brouwers. Zijn gepensioneerde familie en vrienden hadden die dag geen tijd om erbij te zijn. Zijn reactie was (voor hij wist wat er gebeurde); Wa doen jullie hier allemaal ? Moeten jullie niet werken ? Toen hij het bier proefde en begon te beseffen dat het zijn naam draagt viel hij bijna letterlijk van zijn stoel…

Naar welke ‘bierrealisatie’ kijkt u op / bent u jaloers op?

Naar grote collega’s die alles meer en meer ecologisch kunnen doen en met een prachtige waterzuivering werken en/of met eigen geteelde oogst werken etc. Maar ik ben geen jaloers type en ben ook helemaal gelukkig met onze kleine maar fijne brouwerij.

Wat is voor u de groots mogelijke ‘heiligschennis’ binnen de bierwereld (m.a.w. welk heilig huisje zou u met man en macht verdedigen)?

Dat de bierwereld een mannenwereld is, en dat vooral mannen bier appreciëren. Ik vind dat er best héél veel vrouwen binnen de bierwereld zijn waarvan er heel wat top-functies bekleden. En gelukkig heb ik ook verschillende goede vriendinnen die bier boven andere dranken verkiezen als ze ’s avonds na het werk thuis komen of op stap gaan.

Welk gerecht met bijpassend bier verkiest u als laatste avondmaal?

Asperges met zalm en een lekkere Armand Ter Dolen wetende dat mijn zoon Ike en zijn verloofde Elien de brouwerij zullen verder zetten.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open