TALKING HEADS:

Peter Rouwen

Hoofd brouwzaken bij brouwerij Noordt. Ik ben redelijk nieuw in de bierwereld maar al lang met bier in aanraking. Ik geloof in opleiding en heb zelf een beetje alles gedaan wat er aangeboden wordt. In 2018 werd ik bierman van het jaar. En won ik ook de ketelbinkie ondernemersprijs van Rotterdam. Ook ben ik met andere een brouwersopleiding begonnen en zijn wij ook een leerbedrijf. Mijn lijfspreuk … Als je je zelf niet wil verbeteren heb je in dit vak niets te zoeken.

Naar wat kijkt u graag?

Documentaires over bijzondere mensen kijk ik het liefst.

Wat leest u graag?

Het klinkt afgezaagd maar vakliteratuur lees ik het liefst. Voor mij is dat ontspanning.

Naar wat luistert u graag?

Cool Jazz uit de laat vijftiger jaren vind ik fantastisch. Mooi glas bier erbij. Genieten.

Met welk persoon wilt u graag een glas bier drinken ?

Ik ben een product van Fer Kok, Henri Reuchlin, Fedor Vogel en Derek Walsh. Met deze mensen drink ik graag een glas. Heel leuk vind ik dat.

Wat is uw beste bierherinnering?

2009 in de Brooklyn Brewery. Garrett Oliver was er zelf. Ik was totaal van de kaart. Het was de inspiratie voor Noordt.

Naar welke ‘bierrealisatie’ kijkt u op / bent u jaloers op?

Onze brouwers opleiding … misschien flauw maar toen ik in het vliegtuig zat om mijn brouwinstallatie te bestellen besprak ik dit met Fer Kok had ik nooit kunnen denken dat wij dit jaar al de diploma’s gaan uitreiken.

Wat is voor u de groots mogelijke ‘heiligschennis’ binnen de bierwereld (m.a.w. welk heilig huisje zou u met man en macht verdedigen)?

Ik blijf met stijgende verbazing kijken naar de nieuwe biercultuur. De crowdfunding, de huurbrouwers, de avonturiers. Ik zie het aan en vraag mij af waar dit naar toe moet. In ieder geval is er weer veel vraag vanuit de Horeca naar goed gebrouwen en verkoopbaar bier. De tijd van voetbal plaatjes (lees: zo veel mogelijk verschillende bieren eenmalig drinken) lijkt over. Gelukkig!

Welk gerecht met bijpassend bier verkiest u als laatste avondmaal?

Het liefst eet ik preischotel met Runderstoof van mijn vrouw. Daarbij een 7 Hops Double Pale Ale en ik loop met een glimlach de poort binnen.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend