Sinds 1702 brouwt Timmermans lambiek waarmee het de oudste lambiekbrouwerij ter wereld zou zijn. Een ‘oudje’ dat zichzelf wel blijft heruitvinden. Timmermans pakt uit met een gloednieuwe creatie: Oude Gueuze Dry Hopped, een bruisende, amberkleurige verrassing die klassieke geuze in een ander daglicht zet. Hoe? Door een techniek die in de lambiekwereld maar zelden gebruikt wordt: dry hopping.
Belgisch vakmanschap ontmoet Amerikaanse durf
Voor dit experiment sloeg Timmermans de handen in elkaar met de Amerikaanse brouwerij Pryes. Twee brouwers, Jeremy Pryes en Thomas Vandelanotte, selecteerden zorgvuldig de beste lambieken en gaven die een infusie van Amerikaanse hoppen. Het resultaat: een unieke editie waar eeuwenoude traditie botst – of beter: harmonieert – met frisse, innovatieve hoparoma’s.
Een smaakprofiel dat prikkelt
Verwacht geen doorsnee geuze. Deze Dry Hopped-versie opent met frisse toetsen van sinaasappel, perzik en rood fruit, gevolgd door een vleugje hars en citrus die doen denken aan limoen en pompelmoes. In de mond blijft het typisch frisse, lichtzure karakter overeind, maar krijgt het gezelschap van een elegante bitterheid. Typische accenten van hooi, leer en zachte zuren blijven herkenbaar, terwijl de hoppen (Idaho 7, Sultana en Azacca) voor extra diepte zorgen.
Limited edition voor ontdekkers
De Timmermans Oude Gueuze Dry Hopped werd officieel voorgesteld tijdens e 25ste editie van het Belgian Beer Weekend in Brussel. Het is een beperkte oplage, beschikbaar in 75 cl-flessen (12,50 €). Te vinden via de Timmermans e-shop en bij geselecteerde verkooppunten. Voor wie graag grenzen verkent, is dit een kans om de Belgische geuze in een verrassend hedendaagse versie te leren kennen.
