Bon Secours is zo’n bier dat een tikje onder de radar blijft, maar eigenlijk alle troeven in handen heeft om indruk te maken. Gebrouwen in de Brasserie Caulier (per definitie een huis waar ze weten hoe je met gist en mout moet omgaan) en vernoemd naar het dorpje Bon-Secours, net op de grens tussen Henegouwen en Frankrijk.
- Brouwerij: Brasserie Caulier (BE)
- Volume: 33 cl
- Alcohol Volume %: 9,0 %
- Zicht: Licht goudgeel met mooie witte schuimkraag.
- Geur/aroma’s: Kruidige en gistige neus met hinten van broodkruim en citrus.
- Smaak: Zacht en rond, volmondig, rijk, citrus, mout, en een licht bittere afdronk. Mooi in evenwicht.
- Foodpairing: Kalfsgebraad met groentekrans, appelcrumble.
Dorstig naar meer biernieuws? Klik hier!
Foto’s © Bart Van der Perre
