Een ‘grisette’ is een vergeten bierstijl afkomstig uit Henegouwen. De ‘grisette’ ontstond eind negentiende eeuw als reactie op de pilsplaag die zich vanuit Pilsen verspreidde en het oude continent overspoelde....
In de vorige eeuw had Constant Vanden Stock, van de Belle-Vue-brouwerij, de wens om zijn product nationaal te promoten en besloot hij het Anderlechtse voetbalteam te sponsoren. Na de finale...
Ons Wekelijks Bier ` Onze maanden danken hun naam nog steeds aan de Romeinen. Juli en augustus hebben een ‘keizerlijke’ link, en toen was de inspiratie blijkbaar op want daarna...
De zaak stopt zich weg in een nauw en donker steegje. Je stapt binnen via een smalle lange spookachtige gang, om uiteindelijk te belanden in een ruimte verlicht met ultraviolet...
Ons Wekelijks Bier Dit weekend starten de degustatiesessies van de Brussels Beer Challenge 2023 in Turnhout. De start van een bevreemdende periode voor de organisatie. Al dienen de nodige controles...
Ons Wekelijks Bier We mogen dan nog een meer dan behoorlijke nazomer hebben gehad, ondertussen zijn de meeste trekvogels toch wel aan hun toch zuidwaarts begonnen of zijn ze reeds...
Ons Wekelijks Bier Misschien ben je vandaag ook opgestaan met dat onbehagelijk gevoel dat het weer eens zo’n vrijdag de 13de is en je misschien best oplet. Of je er...
Ons Wekelijks Bier Voor ons eerste wekelijks bier van oktober, de tiende maand, hebben we er niets beters op gevonden dan een bier van 10 procent te selecteren, de Malheur...
Denver’s place to beer Colorado is één van de absolute hopspots van de VS en in de hoofdstad Denver is dat niet anders. Je vindt er legendarische brouwerijen als The...
Biergist, ook bekend als Saccharomyces cerevisiae, is een micro-organisme dat in eerste instantie wordt geassocieerd met de productie van bier en brood. Echter, het heeft ook aanzienlijke aandacht gekregen als...
Ons Wekelijks Bier Op deze internationale dag van het hart, blikken we eens niet terug op één van de winnende bieren van de Brussels Beer Challenge, maar gaan we voor...
Val-Dieu Fruitée Als een brouwerij van mening is dat haar eigen fruitbier te alcoholisch en te zoet is en dan beslist om daar iets aan te doen, dan kunnen wij...
Met Westmalle Dubbel Deze champignonsaus in een verfijnde roomsaus die gearomatiseerd is met gedroogd eekhoorntjesbrood en Westmalle Dubbel. Zeg nu zelf wie kan hier aan weerstaan. Of het nu als...
We sluiten het laatste weekend van de Maand van de Lambiek af met een frisse cocktail op basis van lambiek. Lambiek is nu eenmaal een basisbier dat als hoofdingrediënt wordt...
of toch bijna Wie woensdag in Hasselt tussen het station en de kleine ring passeert zal er niet naast kunnen kijken: bij Brouwerij De Hophemel gaat de langverwachte brouwinstallatie aankomen....
Grolsch en Rugby Nederland samen naar de Rugby World Cup 2027 Rugby Nederland en Grolsch zijn een samenwerking aangegaan voor de komende vijf jaar. De gezamenlijke ambitie is om het...
Duvel Moortgat heeft iets te vieren dit jaar : het 150-jarig bestaan van de brouwerij. Het feestjaar werd al Duvelish afgetrapt met de lancering van Duvel 6.66 en het jaar...
Brouwerij St.Bernardus in Watou heeft fors geïinvesteerd in een nieuwe afvul- en (her)verpakkingslijn (bottelarij). Daarnaast is er een nieuwe invulling van het bezoekerscentrum. De Brewery Tour is een heuse museale...
Een scheurkalender is een eenvoudig maar boeiend dagelijks ritueel. Hangend aan de muur of rustend op het bureau, wacht het geduldig om elke ochtend ontdekt te worden. Met het scheuren...
Nederland verhoogt bieraccijns Nederland wordt vaak beschouwd als een gidsland vanwege zijn progressieve sociale en politieke beleid, waaronder een uitgebreid welzijnsstelsel en doordachte maatregelen. Deze keer gaat de vlieger niet...