Ons Wekelijks Bier Deze zondag gaan de deuren open van de derde editie van Barrel Boutique. Een super interessant evenement dat het sluitstuk vormt van het ‘uitwisselingsprogramma’ dat brouwerij Het...
Terug naar de basis van koken Koken op een open vuur is een van de oudste kookmethoden die de mensheid kent. Al eeuwenlang hebben mensen over de hele wereld vuur...
Het verhaal van Jopen leest als een sprookje. En misschien is het ook een sprookje. Lydian en Michel stampten het bedrijf -dat bestaat uit twee brouwlocaties en drie proeflokalen- eigenhandig...
In 1854 werd door Felix Verscheure een brouwerij gesticht met de naam ‘Brasserie LeFort’. Deze brouwerij, gelegen aan het Plein te Kortrijk, verwijst naar een enorm fort dat hier in...
Seacuterie is dé nieuwste foodtrend van 2020. Seacuterie is niet het ordinaire broodbeleg. Het is ook geen tonijnsalade of een stukje gerookte zalm. Het is dé nieuwste hype, waarbij zeevruchten...
Vier traditioneel mosselfeest bij Eurobrouwers in Schiedam Eurobrouwers host op zaterdag 23 september, tijdens de Schiedamse brandersfeesten, de allereerste editie van de Nationale Moulade. Het is de eerste keer dat...
Brouwerij Duvel Moortgat neemt Franse Brasserie du Mont Blanc over De Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat zet zijn internationale expansie verder en bundelt haar krachten met het Franse Brasserie du Mont...
De Tempeliers, ook wel bekend als de Orde van de Tempel van Solomon, waren een middeleeuwse ridderorde die in de 12e eeuw ontstond tijdens de kruistochten. Ze waren oorspronkelijk opgericht...
Niet alleen is Best of Both Worlds een Vienna Lager van Gulpener in samenwerking met het Deense Mikkeller, maar dit exclusieve bier werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens het jaarlijkse...
De Belgische Dubbel is een klassieke bierstijl die zijn oorsprong vindt in de rijke brouwtraditie van België. Dit bier staat bekend om zijn diepe smaakprofiel, evenwichtige zoetheid en subtiele complexiteit,...
Column “Alcohol laat het verlangen ontwaken maar ontneemt je de prestatie”, aldus de heer Shakespeare. De brave man heeft trouwens ook nog gezegd: “Doe ze nog ’s vol”. Alleen werd die...
Ons Wekelijks Bier De familie Rodenbach speelde een belangrijke in de Belgische revolutie die uitmondde in de onafhankelijkheid van België. Alexander Rodenbach stond naast onze eerste koning toen deze de...
Dit bier is een juweeltje van Brouwerij Corsendonk. Het combineert het beste van zowel een Belgisch blond bier als een Amerikaanse IPA, en brengt zo het beste van beide werelden...
Deze nieuwe limited edition serie vertegenwoordigt een gedurfde nieuwe richting voor de iconische Rodenbach bieren. De brouw- en keldermeesters verleggen met deze lancering hun grenzen van craftsmanship en ze omarmen...
Brussels Beer Project Terra Pils van het Brussels Beer Project, dat onlangs op de markt werd gebracht, is het allereerste 100% regeneratieve pilsbier van België. Dit licht bittere bier is...
Samen met zusterbedrijf Heproflex, dat gespecialiseerd is in flexibele slangen, organiseert Gillain & Co een ‘Kennis- & Testdag Brouwerijslangen’ op donderdag 28 september 2023 om 14u bij Gillain & Co...
Ons Wekelijks Bier Zuur bier … het klinkt zo verkeerd en zal bij de meeste brouwers toch niet in goede aarde vallen als je hun bier deze eigenschap toeschrijft. Maar...
Urine Regelrechte slapsick was dat, het summum van surrealisme, de Belgenmop opnieuw uitgevonden, zo ne goeie hebben wij sinds Gaston en Leo nie meer gehad. Ja, we hebben het over...
Afgelopen zomer lanceerde Jules Destrooper een nieuw koekjes assortiment: ‘Les Delices’. Het nieuwe aanbod bestaat uit zandkoekjes voorzien van een laagje Belgische chocolade. Ook de befaamde amandelkoekjes zijn nu verkrijgbaar...
De totale bierverkopen zijn in het eerste kwartaal van 2022 weer terug op het niveau van het eerste kwartaal van het pre-coronajaar 2019. De bierverkopen in de horeca zijn echter...