Een cassoulet is een rijke, langzaam gegaarde stoofpot uit het zuiden van Frankrijk, beroemd om zijn hartige combinatie van witte bonen, vlees zoals worst, eend of varkensvlees, en kruiden. Dit...
Ba-bom-a-bom-bom, Ba-dang-a-dang-dang, Ba-ding-a-dong-ding, Blue Moon, … zo start het stemmige nummer Blue Moon van ‘The Marcels’. Ook is Blue Moon een iconisch Belgisch witbier van MillerCoors. Hyper populair in de...
Zestien jaar geleden beslisten de toenmalige leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke lambiekbieren (HORAL) om voor de eerste maal samen een Oude Geuze te maken door lambiek van de...
In 2013 sloot verpakkingsfabriek in Hoboken, in de volksmond gekend als de Blikfabriek. De gigantische site wacht op herbestemming, maar intussen is het omgevormd tot een creatieve hotspot met ateliers...
Ons Wekelijks Bier Morgen worden ze weer allemaal gek daar bij onze noorderburen. Het is dan namelijk weer Koningsdag, een traditie die eind 19e eeuw begon met koningin Wilhelmina en...
“Een pistolet met 100% Belgisch rundvlees, twee sneetjes bacon en smeuïge Chimay-trappistensaus en -kaas. Dat alles op een bedje van ijsbergsla, besprenkeld met gepekelde rode ajuin én crispy uitjes”, aldus...
De originele naam Salty Dick deed nogal wat wenkbrauwen fronsen. De goegemeente is gesust met het idee dat de huidige naam verwijst naar het muziekgenre en niet naar het tijdverdrijf...
Café de la Lanterne, gelegen aan het dorpsplein in het pittoreske Waalse Genappe, biedt een unieke combinatie van traditionele charme en hedendaagse gastvrijheid. Het gezeillige terras met het gietijzeren dak springt...
Brouwerij De Halve Maan was wellicht een van de allereerste brouwerijen van het land om haar deuren te openen voor het brede publiek. Toen de familie Maes in de jaren...
Op Fort Sabina wordt een bierkelder geopend In Fort Sabina staat iets bijzonders te gebeuren. Er opent deze zomer een heuse bierkelder. In een van de gewelven van dit unieke...
Heineken en het Rijksmuseum maakten bekend hun bestaande partnership te verlengen tot en met eind 2025. Daarmee blijft de Amsterdamse brouwer de komende twee jaar nauw verbonden aan het Rijksmuseum....
Ons wekelijks bier Dat het leven niet altijd enkel rozenkleur en maneschijn is, zullen de meeste wel ooit aan de lijve ondervonden hebben. Dat het niet allemaal kommer en kwel...
Proef alle Trappistenbieren Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni kunnen bezoekers zich volledig onderdompelen in de ambachtelijke producten die de trappisten maken. Hoewel trappisten bekend zijn van...
L’Arogante Veel ‘Ollanders’ beschouwen België nog steeds als dat kleine, domme broertje. Ook de Fransen noemen ons trouwens ‘les petits Belges’. Volgens onze Noorderburen kan je ‘bij ons’ ongelofelijk lekker eten, nog lekkerder bierdrinken en we praten zo schattig, maar...
Het Bloemenhofplein is genoemd naar een oude ‘guinguette’, een uitspanning die daar meer dan tweehonderd jaar geleden al stond. Op deze plek waar vroeger ’s zondags werd gedanst en een...
Tynt Meadow Blond `De Tynt Meadow Blond is de nieuwste trappist van de Engelse abdij Mount St. Bernard. Het is na een succesvolle pre-release in januari in productie genomen en...
Samenwerking Uber en AB InBev B InBev en Uber slaan de handen in elkaar voor ‘Samen uit, vlot thuis’. Deze campagne biedt consumenten de mogelijkheid om na een avond uit...
Ons wekelijks bier Rond deze periode zouden de Romeinen beginnen met de festiviteiten van Cerealis, een festival ter ere van Ceres, godin van de landbouw en het graan. Dit zou...
Een tijdje geleden bracht BGC het nieuws over de eerste collab van Brouwerij St.Bernardus. Vandaag brengen we de degustatie nota’s.
...De naam ‘Seeburg’ siert al sinds jaar en dag de gevel van het café, een nostalgische knipoog naar de legendarische jukeboxen, vertelt uitbaatster Katrien Van Eetveldt . Samen met haar...