Artevelde Leute

Ons wekelijks bier

Ziezo, de zomervakantie staat voor de deur. Na tien maanden wijzer worden mogen de studenten eindelijk de boeken opbergen en voluit voor een beetje Leute gaan. Wij volgen het goede voorbeeld en gaan het weekend in met Leute à volonté !

Bier: Artevelde Leute

  • Brouwerij: Stadsbrouwerij Artevelde (BE) onderdeel van Huyghe (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,2 %
  • Kleur: Helder stroblond bier met een prachtige, luchtige schuimkraag. Uitnodigend!
  • Geur/aroma’s: Frisse neus met een basis van graan, grassige nuances en wat meer florale accenten (rozen). Wat fruitige esters geven een rondere, zachte toets.
  • Smaak: Zachte en malse start met een zoetje. Aangenaam en fris koolzuur. De florale toetsen komen ook in de mond terug en worden aangevuld door een vleugje bittere amandelen. De bitterheid zit echt mooi geïntegreerd en komt wat meer tot uiting in de frissen en droge afdronk. Dorstlessend.
  • Foodpairing: Een frisse dorstlesser met smaak die ideaal is om een avondje mee door te gaan en leute te hebben. Die lekker pak friet die ergens onderweg zeker van pas komt zal uitstekend smaken bij dit bier.

De Leute mag bovendien van een volwaardige vakantie genieten, want zij heeft alvast geen tweede zit aan haar been. Ze slaagde met brio op de Brussels Beer Challenge met een zilveren medaille als verdiende beloning. Bovendien komt de jury van de competitie dit jaar nogmaals controleren dat ze wel degelijk een correct oordeel hebben geveld. Dit jaar wordt Gent de gaststad voor de Brussels Beer Challenge, de stad waar er altijd Leute is. De inschrijvingen voor brouwers zijn ondertussen ook geopend.

Voor wie nog niet mee zou zijn, ‘leute’ is Gents dialect voor ‘pret / plezier’. Voor de volledigheid willen we ook even vermelden dat wie misschien in een minder leutige stemming is, er ook nog altijd de ‘Wijze’ is om de avond door te komen. Let wel, die is toch een stuk straffer dus of dat zo’n wijze beslissing is niet zeker. Wij gaan in ieder geval voor leute met Leute.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open