Black IPA, ook bekend als Cascadian Dark Ale, is een bierstijl die de traditionele grenzen van IPA’s (India Pale Ales) uitdaagt. Deze bierstijl combineert de donkere, moutige elementen van een...
Ook ijsberen verwarmen zich graag tijdens koude dagen, een slok van dit bier verwarmt de innerlijke beer. De subtiele honigtoets maakt het bier onweerstaanbaar voor onze witte vrienden.
...Ons Wekelijks Bier Kun je een jaar gepaster afsluiten dan met het kraken van een ‘millésime’, een bier eigen aan een bepaald jaar? In de bierwereld zijn we dat minder...
Een mooie mix van gebrande toetsen en een vleugje kaneel. Een stevige rakker voor koude dagen uit het diepe zuiden van ons land. Bier: Lupulus Hibernatus
...Brasil Edition Tradities zijn er om in ere te houden en al zeker als het tradities zijn die gesmaakt worden. In deze periode ontbreken ze meestal niet: de Kerstkalkoen en...
Vlaanderen heeft har Geraardsbergse Mattentaarten en Limburgse Vlaaien, maar ook in het zuidelijkste puntje van ons land is er een taartje die een Europese erkenning waardig werd. Eigen is wel...
Net een roos olifantje met kerstmust dat op je tong ‘pist’. Te consumeren met mate. Bier: Delirium Christmas Foto © Bart Van der Perre
...Stille nacht, heilige nacht. Alles slaapt … na het nuttigen van een aantal glazen van dit uitstekende bier. Een ware klassieker in zijn stijl. Bier: Stille Nacht Foto © Bart...
Kalkoen is een graag geziene gast aan de Belgische kersttafel, wat het beestje daar zelf van vind laten we even in het midden. Deze traditie danken we aan onze Amerikaanse...
Ons Wekelijks Bier Gisteren ging de winter officieel van start. Dit is een vaste datum maar valt eigenlijk niet altijd precies samen met de start van de meteorologische winter, zijnde...
Robert Mortier was 20 jaar vrijwilliger aan de Hotelschool Gent. Of beter gezegd hij was een ambassadeur van de school. Hij knapte kleine klusjes en was graag gezien door jong...
De Krijtkampioen ‘De Krijtkampioen’ is album 370 van de beroemde reeks. Bier en meer bepaald Seefbier speelt – tot groot jolijt van brouwer Johan Van Dyck – een kleine rol...
Ons Wekelijks Bier Vandaag herdenken we de Heilige Valeriaan. Niemand die hem kent, maar de brave man was bisschop van Abbenza (Noord-Afrika) en werd verheven tot het statuut van martelaar...
in jouw glas Het is een trend bij veel brouwers, een terugkeer naar het rijpen van bier op houten vaten. Het verschil is dat dit nu bewust gebeurt om aroma,...
De combinatie van oesters en kaviaar is ‘absolutely fabulous’ en een ware culinaire traktatie voor foodies. Het elegante samenspel biedt een een harmonieus geheel van smaken en texturen, waardoor elke...
Ons Wekelijks Bier Vandaag vieren we de ‘Onbevlekte Ontvangenis van Maria’, een katholiek dogma dat verklaart dat Maria’s ziel en lichaam nooit ‘bevelkt’ zijn geweest met enige zonde, zelfs niet...
De traditionele Peak Blond krijgt een feestelijke touch voor de kerstperiode! Terwijl het bier zijn subtiele bitterheid behoudt, krijgt de Peak Christmas een vleugje zachte kruidigheid van speculaas van Darcis,...
Bierjournaliste Sofie Vanrafelghem heeft de afgelopen jaren België doorkruist op zoek naar cafés, brewpubs en brasseries met de meest indrukwekkende bierselecties. De focus lag voornamelijk op de presentatie en diversiteit...
De rijke smaken van mals hertenvlees, omarmd door een decadente biersaus, maken reeragout tot een verrukkelijke culinaire ervaring. Met zijn delicate balans van kruiden, bier, groenten en de tedere textuur...
Ons Wekelijks Bier Toegegeven, er zijn geen echte ‘seizoenen’ meer en dan hebben we het niet eens over de klimaatsverandering. Als je in december paaseieren ziet liggen in jouw winkel...