Vleesbrood Comfortfood bij uitstek en iedereen lust dit, of toch op zijn minst een bepaalde variante ervan. Met vleesbrood is het net zoals met gewoon brood, elke bakker heeft zo...
Bavaria pakt uit met een hilarische video: ‘Zo. Time to say bye’ Tijd om gedag te zeggen tegen het drukke leven van een geheim agent. In de persiflage ‘Zo. Time...
Hertog Jan heeft dit jaar de Grand Prestige maanden laten rijpen in houten vaten van Portugese wijnen. Op maandag 20 september lanceerde Hertog Jan de vijfde editie van Grand Prestige...
Kalfs onglet met gestoofde sjalot & Corsendonk Blond Niet ingewikkeld willen doen is een keukenfilosofie als een ander. Ook vanavond houden we het simpel en combineren twee Kempische producten met...
Düsseldorf is de stad van het Altbier, een bier van hoge gisting met gemiddeld 5% alcohol. Het wordt traditioneel gedronken uit een klein glas van 250ml. Wanneer je niet wilt...
‘Un bordel’ is volgens de befaamde Larousse een ‘Maison de prostitution’ of een ‘Grand désordre’. Volgens De Dikke van Dale luidt de definitie als volgt ‘huis waar prostitutie bedreven wordt’....
In de Antwerpse Hoogstraat is het foodconcept KWAT: Kebab With A Twist! neergestreken. Na de hamburger, de hotdog, de boulet en de eclair krijgt nu ook de kebab een upgrade....
Stellen dat alcoholvrij en -arm bier in de lift zit is een een open deur intrappen. Toch kiezen vele consumenten voor ‘een echte’ met alcohol. Rauw Brouwers is het hier...
U moet niet in de veelbezongen Rue des Bouchers in Brussel zijn, maar wel in Rijsel. Al is reserveren (en dat best 3 maanden van tevoren) aan te raden. Eens...
Baguette met Le bleu d’Adèle Kaas, brood en bier zijn drie ‘vergisting’ producten die een glimlach op ons gelaat toveren. Het is de ‘heilige drievuldigheid’ van de foodies. Vandaag serveren...
In het spoor van Hildegard van Bingen De groep Anthony Martin presenteert de ambachtelijke bieren Maredret ‘Altus’ en ‘Triplus’, en voorziet dankzij deze nieuwe abdijbieren de zusters van de abdij...
De historische binnenstad van Utrecht is een nieuw horecaconcept rijker. Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club hebben de krachten gebundeld om het voormalig Broesepand in het centrum nieuw leven in...
Spruitjes met spek ‘Sprôtcehes’, ‘Sprotjes’ of ‘Choux des Bruxelles’ hebben de ‘Brusselaars’ meermaals door magere jaren geholpen. De groente was niet echt populair: Te bitter, zegt de één, stinkend, zegt...
Het is geen staaltje valse bescheidenheid van onze noorderburen, maar dit café mocht zich tot eind december 2018 met recht en rede het beste café van Nederland noemen. In de...
Begin 2021 startte Cristal een nieuw engagement om lokaler en duurzamer te brouwen, gedreven vanuit de passie die leeft bij de eerste pils brouwerij van België om steeds te blijven...
Mosselen Voila, we zitten weer in een maand met een ‘r’ en kunnen nu dus volop in de mosselen vliegen! Maar die mosselen staan toch al de hele zomer lang...
Wist u dat het stuk Flageyplein aan het Flageygebouw eigenlijk Brouwerijstraat heet? Dat is het ultieme bewijs dat die Brusselse wijk een rijk brouwersverleden heeft. De nabijheid van de vijvers...
Orecchiette met broccoli Orecchiette en broccoli zijn beste vriendjes! Een heerlijke combinatie, afkomstig uit Puglia. Orecchiette -Italiaans voor ‘oortjes’- is een pastasoort in de vorm van schelpjes, die wel wat...
La Trappe Nillis Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). La Trappe Nillis is donker, amberkleurig met...
De Brussels Beer Challenge (BBC) werkt samen met Prik & Tik en Brouwland. Twee bedrijven die hun sporen verdiend hebben in de bierwereld. De samenwerking kwam op organische wijze tot...