GROSSE BERTHA

De Dikke Bertha was een loodzwaar Duits kanon met korte loop, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog de Luikse en Antwerpse forten aan flarden schoot. Het is natuurlijk ook een zalig bier.

Vanwaar kwam dan die naam Dikke Bertha? Het verhaal gaat dat het kanon genoemd werd naar Bertha Krupp, de dochter van de eigenaar van het Krupp-imperium (de producent van het wapen). Maar de dame in kwestie was echter helemaal niet zwaarlijvig…

Iedereen die ooit lid was van de jeugdbeweging kent nog een andere Dikke Bertha. Het is een populair pleinspel met heel eenvoudige spelregels: iedereen staat aan een kant van het terrein, behalve ‘Dikke Bertha’. Op het signaal steekt iedereen het terrein over, en probeert ‘Dikke Bertha’ zo veel mogelijk mensen op te tillen. Lukt haar dat, dan moet die persoon haar helpen.

Grosse Bertha is ook een bier van Brussels Beer Project. Het is een kruising tussen een Duitse Hefe Weizen en een Belgische Tripel: “Grosse Bertha came to Brussels from Munich & fell in love with mr. tripel”, zoals de brouwers het zelf omschrijven. Het bier won een populariteitstest in 2014 en werd in het vaste assortiment opgenomen.

Bier: Grosse Bertha

  • Brouwerij: Brussels Beer Project (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 7%
  • Kleur: Troebele, bleek gele kleur met een witte weelderige schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Zwoele aromatische neus met impressies van tarwe, banaan en perzik .
  • Smaak: Zalvend op het pallet en zacht van smaak met een lichtzoete, fruitige aanzet en hinten van tarwe gevolgd door een licht bittere finale.
  • Foodpairing: Pittige wok met groenten en kokosmelk, kip met citroen en groene olijven.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open