Ideaal voor het barbecue seizoen
Een simpel, fantastisch en enorm smakelijk gerecht, dat bovendien nog enorm budgetvriendelijk is. Wat natuurlijk niet onbelangrijk is in tijden van voortschrijdende inflatie. Wat wil een mens nog meer? Oh ja, een glas Westmalle Dubbel bij de ribbekes.
Ingrediënten:
- 4 spareribs
- 3 flesjes Westmalle Dubbel
- 3 el ketchup
- 1 el mostaard Wostyn
- 3 el vloeibare honing
- 2 el sojasaus
- Paprika poeder
- Chilipeper
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Leg de ribben in een kookpot en overgiet met het bier.
- Kook de ribben gedurende 120 minuten op een zacht vuur.
- Bereid ondertussen de marinade door de overige ingrediënten te mengen.
- Stook intussen de barbecue warm.
- Haal de ribben uit de kookpot. Dep ze droog en bestrijk ze met de marinade.
- Grill ze op de barbecue.
- Serveer met een frisse sla en aardappelen in de schil.
Pairing:
Keep it simple en schenk een glas Westmalle Dubbel bij de ribbekes. Smakelijk.
Cover © Bart Van der Perre