De goede start van de lente Met de eerste stralen lentezon, komen de fietskriebels weer opduiken. Dat is misschien bij jou het geval en voor professionele renners geldt het zeker....
Tegenwoordig hebben onze noorderburen ons op het vlak van de productie van deze groente het loof afgestoken, maar het is wel degelijk een Belgische uitvinding. Onze noorderburen hebben het niet...
Ossenstaart wordt door velen gebruikt om een krachtige bouillon te maken. De bouillon dient als basis voor het bereiden van een geurige soep met verschillende groenten, vergezeld van een bouquet...
Het centrale thema van BGC#17 is bier en kunst. We voegen er graag een digitaal stukje aan toe. De Belgische kunstenaar James Ensor werd in 1860 geboren in Oostende. Zijn...
Caponata is een geurig en smakelijk mengsel van diverse soorten groente met een hoofdrol voor aubergine. In Sicilië (en ver daarbuiten) kom je het evenwel in allerlei varianten tegen. “There...
“Hoe minder de mensen afweten van het maken van worsten en wetten, hoe beter ze ’s nachts zullen slapen”, aldus Otto von Bismarck. Toch smult jong en oud van ‘saucissen’...
‘CRB De Beyerd’ is een café, restaurant en brouwerij. Sinds 1838 wordt deze horecaparel gerund door de familie de Jongh. Het is een modern bedrijf met een traditionele uitstraling en...
Vandaag, 24 februari staat bij velen wel bekend als de geboortedag van Keizer Karel V. Een dag waar ook de bierliefhebbers wel naar uitkijken, want dan wordt bij brouwerij Het...
Melief Bender is het oudste café van Rotterdam. In 1876 opende een weduwe een ‘tapperij’ aan de Binnenweg in het centrum van Rotterdam. Henricus Johannes Belief, gehuwd met Helena Bender,...
Bier, gastronomie, kunst en …… archeologie! San Miguel bestaat 125 jaar. En wie San Miguel zegt, zegt Spanje. Toch? Niet helemaal, zo blijk. Het bier wordt voor het eerst gebrouwen...
De Bierboutique heeft haar ‘chique’ naam niet gestolen: gouden muren, fluwelen meubelbekleding, zwart-witte tegelvloer, een statige bar en sfeervolle verlichting. Niet meteen een interieur dat je associeert met een biercafé....
Bloempanch is een dikke bloedpens/bloedworst, met witte ’teerlinkskes’ vet, afkomstig uit Brussel. Vaak wordt ze in plakken gesneden opgediend. Bloempanch wordt zowel warm als koud gegeten, met appelmoes, bruine suiker...
Gerookte vis is perfect geschikt om een mousse van te maken en heilbot is uitsluitend geschikt om te roken. Het roken van heilbot was en is echter niet wijd verspreid...
Fontina kaas & Gouden Carolus Tripel De Fontina kaas is afkomstig uit het noordwesten van Italië, uit Aosta, de hoofdstad van de autonome Italiaanse regio Valle d’Aosta. De bergkaas wordt...
De brouwerij van Abbaye des Rocs is gelegen in de dorpskern van Montignies-sur-Roc. Dit kleine dorp ligt ten midden van de velden en de bossen. De omgeving staat bekend als...
Dit is een oud volksgerecht. Het is snel en heel gemakkelijk te maken en de smaak is ronduit fantastisch. De kikkererwten zorgen voor een heerlijk romige sensatie en de prei...
Scrapple From The Apple Dit jaar zal op uiteenlopende lopende wijze het 100ste geboortejaar van altsaxofonist en componist Charlie Parker worden herdacht. Parker is één van de belangrijkste grondleggers van...
met La Cress blond Caesar salade is een klassiek en wereldberoemd gerecht. Maar vandaag serveren we een Ambiorix salade met een bijpassend bier. Ambiorix, was het stamhoofd van de Eburonen,...
Wat smaakt er beter als een stevige en hart verwarmende biersoep op zo’n gure vrijdag? Het recept is vrij simpel en snel te bereiden zodat je super relax het weekend...
Vacherin Mont-d’Or & Lefort Bruin De Vacherin Mont-d’Or is een zachte kaas uit de Zwitserse Jura, een gebied rijk aan dennenbossen en sappige weilanden. De kaas wordt al meer dan...