EASY FRIDAY NIGHT BEER DINNERS

Veggi Spirelli

Ik zie en hoor die carnivoren achter hun scherm nu al zuchten … daar zijn ze weer met een portie konijnenvoer. Wel … ik ga jullie meteen geruststellen, ik ben zelf niet perse vegetariër, maar het zou zonde zijn om een lekker recept zonder vlees gewoon links te laten liggen, gewoon omdat het vegetarisch is. Als het bovendien nog eens super makkelijk en snel te maken is en boordevol smaak …

Dit receptje is bovendien echt super voor de studenten die nu volop in blok zitten, niet perse over een gigantisch budget beschikken, geen tijd willen spenderen aan koken en toch best een gezonde voeding krijgen … noten, spinazie, pasta, … alles wat je nodig hebt om jouw brein fit te houden. Omdat we het nu als vlotte afsluiter van de blokweek voorstellen, mag daar ook best een ontspannende en lekker bier bij, niet?

Wat je nodig hebt (hoeveelheden ter indicatie en afhankelijk van type eters en voorkeuren):

 • Spirelli – 100 g per persoon;
 • Bladspinazie – 200g per persoon (diepvries, lekker makkelijk);
 • Uien – 1 per persoon maar meer kan zeker;
 • Walnoten (gepeld) – naar believen!
 • Blauwschimmelkaas (type Bleu d’Auvergne die je overal in vlootjes van 125 g vindt).
 • Peper en zout
 • Olijfolie (of boter)

Zo ga je tewerk:

 • Snij de walnoten in grove stukken en rooster ze in een ‘antikleefpan’. Eens geroosterd leg je ze opzij in een bordje (maak er gerust teveel want is super lekker als tussendoor of hapje).
 • Doe wat olie in de pan en fruit er de fijngesnipperde uien in.
 • Zet het vuur zo zacht mogelijk en voeg de spinazie toe. Dek af met het deksel van een kookpot van ongeveer dezelfde diameter als de pan en laat rustig ontdooien en warm worden.
 • Roer alles door mekaar en roer er de blauwe kaas door (tot die weggesmolten is).
 • Ondertussen heb je een pot licht gezouten water aan de kook gebracht en kook je daar de spirelli in gaar.
 • Net voor het opdienen roer je de geroosterde noten door de spinaziesaus en doe je de saus bij de pasta.

Tip: Kruid de saus zeker af met peper maar let op met het zout daar de kaas al enigszins zou kan zijn. Mocht het geheel wat te droog zijn of indien je de smaak van de kaas wat wil milderen kun je gerust ook een scheutje room toevoegen. Voor de liefhebbers, een teentje look met de uien mee ‘fruiten’ is best ook lekker.

En dan het bier … we gaan voor een Adriaan Brouwer van Brouwerij Roman. Zeker omdat de genoemde schilder een echte levensgenieter, maar ook omdat dit licht bier mooi aansluit bij ons gerecht. Wat gebrande mout bij geroosterde noten, donkere fruittoetsen en een vleugje karamel bij blauwschimmelkaas, een zachtbittere afdronk om de romige toetsen uit te balanceren, … en de wat zoetige toets van het bier countert een beetje dat soms vervelend mondgevoel dat je kunt hebben met spinazie door het hoog gehalte aan oxaalzuur in de groente …

Bijkomend voordeel is dat indien jouw dag er toch nog niet op zit, je na zo’n flesje van 25cl aan 5% wel nog wat verder door kunt. Als het weekend wel al begint, dan valt na zo’n flesje van 25cl aan 5% een tweede zeker te overwegen. Succes en Santé !

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open