Artikels

Studeren naast de brouwketel bij Stadsbrouwerij De Koninck Het einde van het academiejaar is in zicht en dat betekent dus ook: examens! Geen vrij plekje meer te vinden in de...

We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons bord willen en al de rest weggooien.’ Wij volgen het motto van de NorthSeaChefs...

Brouwerij Het Anker geeft ieder jaar aan één artiest de volledige vrijheid om een kunstwerk te maken op een erg opmerkelijk canvas: een zogenaamde Jeroboam of 3 liter fles gevuld...

met Oerbier Bachten de Kupe is een gebied in de Belgische provincie West-Vlaanderen dat geklemd ligt tussen de rivier de IJzer, de Belgische kust en de Franse grens (de Schreve),...

Primus met Gist heeft het label ‘Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct’ ontvangen. De ongefilterde variant van de bekende Primus-pils van Brouwerij Haacht is door Streekproducten Vlaams-Brabant erkend vanwege zijn sterke band met...

Een op en top Belgische cocktail van frambozen, kriekenbier, bessenjenever en rosé. Deze cocktail is verrassend lekker en bovendien verfrissend genoeg om de warme dagen te verzachten. Het drankje is...

met Franc Belge Gerookte sprot is een klein visje uit de haringfamilie. Vers wordt de vis niet zo vaak gegeten maar gerookt is het een echte lekkernij. Verwerkt tot rillette...

op naar de 5e editie! Vorige zondag was het weer tijd voor de Great Breweries Marathon die aan de vierde editie toe was en zo stilletjes aan en vaste waarde...

Luc De Raedemaeker Als directeur van de Brussels Beer Challenge en hoofdredacteur van Bier Grand Cru heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Veel beter kan het niet worden…...

“Brouwen is geduld hebben en wachten… 20 jaar lang hebben we gewerkt en geleefd naar dit moment. Maar het is geen eindpunt, dit is een nieuwe start. We zijn klaar...

Zeebaars is een zilverkleurige vis met vast en verrukkelijk visvlees. Kleine vissen worden in hun geheel verkocht en bereid. Grotere exemplaren kunnen gefileerd worden, meestal met vel om het uiteenvallen...

Ter ere van het jaar van het varken Een varkensschouder is een zalig en sappig stukje vlees. Het vetlaagje rond het vlees zorgt voor een prachtige smaak. We stoven deze...

Duvel Moortgat maakt zich klaar voor 5000 lopers en wandelaars Duvel Moortgat, Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels zullen op zondag 12 mei opnieuw 5000 lopers en wandelaars verwelkomen...

Kempens Kalfsvlees is afkomstig uit … de Kempen en natuurlijk van het jonge rund. Volgens een Europese Verordening mag het dier niet ouder zijn dan 8 maanden wanneer het geslacht...

Lecsó is een typisch Hongaars gerecht bereid met tomaten, uien en paprika’s. De uiteindelijke smaak hangt af van de gebruikte soort paprika. De één zweert bij een hete en bijtende...

Brouwerij De Brabandere lanceerde haar nieuwe Bavik Super Pils campagne. De boodschap? Kom uit je kot. Ga een pint pakken. Geniet samen met je echte vrienden. Want de beste herinneringen...

Onze lieve buur, de Noordzee, is een schatkamer vol lekkers, die onze contreien al eeuwenlang van verse vis voorziet. In de Noordzee leven minstens 220 verschillende soorten vis, schaal-en schelpdieren....

C’est formidable! Het Brussels Jazz Weekend is een gratis festival dat aan de talrijke jazzliefhebbers de kans biedt om de stad te doorkruisen op de klanken van Belgische en internationale...

Van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker De wereld zou een betere plek zijn mochten veel dingen kleiner zijn. Die gedachte loopt als een rode draad doorheen...

Brouwen in een fort Een brouwerij met een naam en locatie die doen uitschijnen dat ze over een eeuwenoude historie beschikken. Niets is minder waar. Eigenaren Daniëlle Duits en Marco...

Populair
Beer Agenda

🍺Oktoberfest – 2e Editie – Brouwerij van Rochehaut🍺

Van:27/09/2025

Tot:28/09/2025

Opendeurdagen van de brouwerij van Orval

Van:19/09/2025

Tot:20/09/2025

OktoberPEAK

Van:26/09/2025

Tot:26/09/2025

Brussels Beer Challenge 2025

Van:02/11/2025

Tot:05/11/2025