ARUBA, JAMAICA, OH I WANT TO TAKE YA BERMUDA, BAHAMA

Come on pretty ‘Duvel’

Leuk nieuws uit de kelders van brouwerij Duvel Moortgat, want de zesde batch Duvel Barrel Aged is klaar. Na het Duvel Barrel Aged succes van vorig jaar lanceert de brouwer een Barrel aged gerijpt op Jamaican Rumvaten. Het werd een uniek degustatiebier dat gebrouwen werd met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Jamaican twist: zoete, krachtige rumtoetsen van vanille, gedroogd fruit en eik.

In 2017 zag de eerste Duvel Barrel Aged het levenslicht. Een uniek degustatiebier gerijpt op houten whiskyvaten, afkomstig van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries.  Vier jaar en vijf succesvolle edities Duvel Barrel Aged later, wilden de Duvelbrouwers het ietwat anders aanpakken. Geen bourbonvaten deze keer, wél rumvaten net als vorig jaar. Waar de Duvel brouwers in 2020 nog houten vaten van The West Indies Rum Distillery in Barbados in de Duvelkelders lieten plaatsen, werd er ditmaal inspiratie gezocht in Jamaica. Na maandenlang rijpen, kan je dit najaar een gezellig diner met vrienden en familie afsluiten met een glas Duvel Barrel Aged, The Jamaican Edition. Door het rijpen van de klassieke Duvel in de eiken Jamaican rumvaten vaten, kreeg het goudkleurige speciaalbier krachtige, typische rum toetsen van vanille, gedroogd fruit en eiken hout.

Hedwig Neven, meesterbrouwer : “Een complex bier als Duvel brouwen is altijd een uitdaging. Duvel laten rijpen in houten rumvaten is nóg een grotere challenge. Je hebt écht maar ‘one shot’ om het goed te doen. En of het gelukt is. Het werd een bier met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Jamaican twist.”

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open