Bierbelevingsproject  Brouwerij Kestemont

Toerisme Vlaanderen kende vorig jaar 1,6 miljoen euro toe aan negen Vlaams-Brabantse projecten, die inzetten op kwaliteitsvolle bierbelevingen. De toeristische ontsluiting van de vroegere hoevebrouwerij-mouterij Goossens in Sint-Gertrudis-Pede is er een van. In 2019 vestigde brouwerij Kestemont zich er. De site is een beschermd monument en wordt sinds 2021 ook beschouwd als bouwkundig erfgoed. De vennootschap van de familie Kestemont heeft de voorbije vijf jaar meer dan 600.000 euro geïnvesteerd, waarvan 93.660 euro afkomstig is van Toerisme Vlaanderen. 

Het grootste deel van de investeringen ging naar de nieuwe brouwinstallatie, de afvullijn, de uitbouw van het vatenarsenaal en aanpassingen aan de gebouwen om rondleidingen mogelijk te maken. Daarnaast werd ook de ontvangst- en degustatieruimte mooi ingericht, het reservatiesysteem voor bezoekers op poten gezet, een terrasoverkapping gemaakt, en werden klauter- en klimspeeltuigen voor kinderen voorzien. Op het dak werd een fotovoltaïsche installatie geplaatst.

Bij de uitwerking van het project werd niet alleen rekening gehouden met de eigenheden van de oude gebouwen, maar ging ook veel aandacht naar vergroening, digitalisering, het meertalig karakter van het project en de aantrekkingskracht naar een breed publiek.

Wie graag meer wil te weten komen over de geschiedenis van de vroegere brouwerij-mouterij Goossens en de werking van de huidige brouwerij Kestemont, kan aansluiten aan een van de rondleidingen. Die vinden iedere vrijdag en zaterdag plaats om 14 uur. Op het einde van de rondgang volgt een kleine proeverij van lambiek, Oude Geuze en fruitlambiek. De degustatiezaal is open elke vrijdag en zaterdag van 13 tot 20 uur.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!