Braupakt 2024 

Sinds een klein decennium is Brouwerij St.Bernardus de officiële Belgische importeur van de bieren van Weihenstephan. Deze Duitse brouwerij bevindt zich in het Beieren gebied (Freising) en hanteert net zoals St.Bernardus een brouwfilosofie die zowel de nadruk legt op traditie als innovatie.

Weihenstephan werkte in 2018 samen met de Californische bierpioniers van Sierra Nevada en creëerde zo hun eigen eerste collab ooit, die ze ‘Braupakt’ titelden. Nu, zes jaar later, krijgt het ‘Braupakt’ verhaal een nieuw hoofdstuk dankzij de samenwerking met St.Bernardus. 

Het idee achter deze samenwerking was om een gefilterd, sterk bier van hoge gisting te maken. De combinatie van twee brouwfilosofieën, elk met hun specifieke DNA, levert een volstrekt apart bier op. De grondstoffen brengen het beste uit beide landen: hop uit de streek van Poperinge, de unieke Weihenstephan gist, Beierse mout en water van Freising. Net zoals alle andere Duitse bieren, werd het bier gebrouwen volgens het ‘Reinheitsgebot’*.

Braupakt 2024 resulteert in een blond, sterk bier van hoge gisting (6,5% alc.vol.) met een diepgouden kleur, een uitgesproken fruitig profiel en karakteristieke gisttoets. Het bolvormige glas typeert het Belgisch karakter en laat de verschillende aroma’s goed tot hun recht komen. Een bijzonder elegant en stijlvol bier!

Op het etiket verbroederen de beide ‘gezichten’ van de brouwerij op een goedlachse manier. 

Marcus Englet, hoofd export van de brouwerij Weihenstephan, is opgetogen: “In St.Bernardus hebben we een perfecte partner gevonden voor de tweede editie van de Braupakt. Een brouwerij die, net als wij, de kwaliteit van haar bieren boven alles stelt en zich met veel oog voor detail in dit project heeft gestort. Met Braupakt 2024 zijn we erin geslaagd om een samenwerking van een klasse apart te creëren: een bier gebaseerd op een Belgische stijl dat niet alleen werd gecreëerd met ingrediënten uit beide landen, maar ook met de grote expertise van twee brouwfilosofieën.”

Marco Passarella, onze Sales Manager, kan het alleen maar beamen: “We leggen echt de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit. We waren er allebei van overtuigd dat we geen genoegen moesten nemen met een bier waar we niet 110 procent tevreden over waren. Maar we zijn erin geslaagd om een prachtig brouwsel te creëren dat zich kan meten met de beste bieren. Dit project was onbekend terrein voor ons, dit is onze eerste samenwerking ooit. Maar we vonden het absoluut geweldig – daarom gaan we in 2025 nog een collab bier brouwen met Weihenstephan, maar deze keer in St.Bernardus.”

`

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open