Wij zijn echte lekkerbekken. We houden van koken, eten en drinken en mogen terecht trots zijn op onze rijke culinaire traditie met een enorme variëteit aan fantastische producten. Witloof, grijze garnalen, Noordzeetong, onze chocolade en ons bier zijn alvast bekend in alle hoeken van de galaxy. Maar echte culinaire chauvinisten zijn we niet. En een echte verdediger van onze eigen keuken zijn we al helemaal niet. Daarom stelt Bier Grand Cru een Belgische kerstmenu voor met aangepaste bieren.
Amuse gueule – Apero
Witloofbootje met salade van Noordzeekrab & DeuS Brut des Flandres: Een feestelijk en bruisend begin van de avond.
Koud voorgerecht
Tomaat-Garnaal & Rodenbach Grand Cru: Een Belgische klassieker.
Soep
Pompoensoep met oude Westmalle kaas & Hommelbier: Het hommelbier past wonderwel bij de zoete toetsten van de pompoen.
Hoofdgerecht
Gevulde Mechelse Koekoek met boschampignons & Gouden Carolus Classic: Twee streekproducten die elkaar omarmen.
Kaas
Pas de Bleu & Guldendraak 9000: zie hoofdgerecht of ons uitgebreid artikel over deze combinatie. De ene zal ‘nie pleuje’ voor de andere. Krachtig en complementair.
Dessert
Schuim van Belgische chocolade & Noir de Dottignies: Twee fantastische donkere producten voor het feest van het licht.
Digestief
Busch des Charmes: Een vatgerijpt blond bier van een brouwerij die ouder is dan België.
Foto’s © Vist Flanders