BOB-ZOMERCAMPAGNE GAAT VAN START

Alcohol drinken en autorijden gaan niet samen. Deze zomer roepen Belgische Brouwers, Vias Institute en Assuralia samen met de Gewesten en de federale en lokale politie opnieuw iedereen op om niet te drinken en te rijden. Want ‘BOB beschermt levens’, niet alleen dat van medereizigers, maar ook dat van fietsers, voetgangers, spelende kinderen, andere automobilisten… Kortom: dat van iedereen die je onderweg tegenkomt. Het nummer ‘It’s my life’ van Dr. Alban zal opnieuw centraal staan tijdens de zomercampagne. Mensen die deze zomer naar de Parkies afzakken, zullen in een foto-en videobooth de kans krijgen om in een BOB-decor met zijn of haar BOB op de foto te gaan en een filmpje te maken waarin het campagnelied meegezongen kan worden.

 Nooit eerder zo weinig bestuurders positief 

Tijdens de afgelopen BOB-wintercampagne bliezen nooit eerder zo weinig chauffeurs positief. Slechts 1,80% van de bestuurders legde een positieve test af; het laagste percentage sinds de start van de BOB-campagnes. Dit toont duidelijk aan dat de combinatie van sensibilisering en controles een grote impact heeft. Vias Institute, Assuralia en Belgische Brouwers blijven zich dan ook engageren om met BOB nog meer aanwezig te zijn en nog meer te sensibiliseren op alle mogelijke manieren om op die manier alle Belgen actief hun verantwoordelijkheid te laten nemen om op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Dat is nodig, want helaas vinden er nog steeds ongevallen plaats waarbij alcohol een rol speelde. Zo bleek recent nog uit een Europese enquête dat 7% van de Belgische bestuurders al betrokken geweest is in een ongeval waarbij alcohol in het spel was. 

Zomercampagne: ‘BOB beschermt levens’ 

Al meer dan 25 jaar brengt BOB zichzelf en de andere mensen veilig thuis, maar dankzij zijn positief gedrag zorgt die er ook voor dat geen enkele andere weggebruiker in gevaar komt. ‘BOB beschermt levens’ is daarom de slogan van de zomercampagne. Om deze boodschap kracht bij te zetten trekt BOB deze zomer naar de Parkies. In 19 gemeenten worden deze zomer in totaal 137 de populaire Parkiesconcerten gehouden. Via boodschappen in de nieuwsbrief en op sociale media zullen alle toeschouwers gevraagd worden om op voorhand een BOB te kiezen. Daarnaast zal op verschillende locaties ook een BOB-videobooth aanwezig zijn. Bezoekers kunnen zelf in een BOB-decor het campagnelied ‘It’s my life’ meezingen of op de foto gaan. De video van hun coverversie kunnen ze daarna via mail ontvangen. Wie weet zullen Gustaph, Maksim of Gers Pardoel, headliners van de Parkies, ook hun versie de wereld insturen. Ook op sociale media zal de campagnespot op de muziek van de hit van Dr. Alban’s “It’s my life” heel de zomer verspreid worden, net zoals tal van andere sensibiliseringsvideo’s. 

 eezingen of op de foto gaan. De video van hun coverversie kunnen ze daarna via mail ontvangen. Wie weet zullen Gustaph, Maksim of Gers Pardoel, headliners van de Parkies, ook hun versie de wereld insturen. Ook op sociale media zal de campagnespot op de muziek van de hit van Dr. Alban’s “It’s my life” heel de zomer verspreid worden, net zoals tal van andere sensibiliseringsvideo’s. 

vzw Belgian Brewers – Brasseurs Belges – Belgische Brouwers 

Brouwershuis | Grote Markt 10 | B-1000 Brussel | T. +32 (0)2 511 49 87 | [email protected] | www.belgianbrewers.be 

BTW BE0552 705 208 | RPR Brussel | IBAN BE16 1910 3055 6174 | BIC CREGBEBB 

Carrefour legt het accent op alcoholvrije dranken 

BOB zijn is een vanzelfsprekendheid. Warenhuisketen Carrefour ondersteunt dit door BOB op de digitale schermen in de winkels onder de aandacht te brengen. Ze gaan nog een stap verder door in de afdeling van de niet-alcoholhoudende dranken affiches te plaatsen met “0% alcohol, 100% BOB”. Het assortiment alcoholvrije dranken is de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid, zodat BOB net als iedereen het glas kan heffen en feest kan vieren. 

Extra controles door de politie vanaf 2 juni 

De lokale en federale politie zijn deze zomer opnieuw trouw op post om in het hele land controles uit te voeren. Tussen vrijdag 2 juni en eind augustus zullen extra controles uitgevoerd worden. De controles kunnen op elk moment van de dag en op elke locatie gebeuren. 

Krishan Maudgal: “Sinds 1995 sensibiliseert vzw Belgische Brouwers als mede-oprichter en trouwe partner van BOB samen met de partners de bevolking dat alcohol drinken en rijden niet samengaan. Doch wij willen nog een stap verder gaan met de transitie van BOB naar ACT BOB. Wij werken aan een permanente en actieve participatie het hele jaar door om nog meer aanwezig te zijn in het dagelijkse leven van alle Belgen. Als BOB bescherm je immers meer levens dan je denkt.” 

Cover © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open