BRULO 7 HOP 7 GRAIN

Ons Wekelijks Bier

We doen niet mee met ‘Dry January’ en ook ‘Tournée Minérale’ laten we voor wat het is. In de periode dat we van het een naar het ander overstappen hebben we zelfs de neiging om een statement te maken en een stevige klepper boven te halen. Maar goed … laat ons nu eens wat conformistisch zijn en ons laten verleiden tot een alcoholvrij bier. Als vervanger voor die softdrink is dat altijd welkom en als je er bovendien ook eentje vast hebt dat echt lekker is, dan is het toch een beetje feest.
Als er nu één brouwerij is die zich in België is gaan toeleggen op NABLAB dan is dit wel De Proefbrouwerij. Exacte cijfers hebben we niet maar als we even poneren dat zo’n 80% van niet alcoholische bieren van kleinere brouwerijen afkomstig zijn uit de ketels van De Proefbrouwerij zal dit niet meteen overdreven zijn. De vraag is er, maar veel brouwers hebben noch de installatie, noch de expertise om het tot een goed eind te brengen in die alcoholvrije wereld. Het is dan altijd interessant om te kunnen terugvallen op een ervaren ‘bierarchitect’ die even kan helpen een niet alcoholisch product te ontwikkelen dat aansluit bij de identiteit en verlangens van de brouwer. Dat hebben brouwers uit binnen- en buitenland goed begrepen en De Proefbrouwerij heeft zich als ‘de’ natuurlijke partner kunnen ontpoppen.

BRULO is een ietwat speciaal verhaal daar het gaat om een bedrijfje dat zich enkel op alcoholvrije bieren toespitst. Deze Schotten hebben samen met De Proefbrouwerij een heel gamma alcoholvrij bier ontwikkeld, waarin je heel verschillende bierstijlen terug kunt vinden. Pils, Gose, stout en uiteraard een hele reeks IPA’s, een uiterst geschikte stijl om alcoholvrij mee te gaan. We gaan nu het weekend in met de ‘7 hop 7 grain DDH IPA’ die als beste alcoholvrij bier werd verkozen tijdens de Brussels Beer Challenge. Of je dit nu nog bier of niet noemt, maakt niet zo heel veel uit, het is echt wel een lekker alternatief voor wie (even) geen alcohol mag of wil drinken. De zorgvuldige mix van 7 granen (gerst, haver, tarwe, mais, rijst, gierst, rogge) zocht voor de nodige body en een aangenaam mondgevoel, de 7 hoppen (dry-hopped met Nelson Sauvin, Sabro, Simcoe, Azzaca, Citra, Columbus & Mosaic) maken van deze IPA dan weer het fruitig smaakbommetje dat het hoort te zijn. Voeg daar dan nog eens een mooie onderliggende bitterheid aan toe en je krijgt een uiterst evenwichtig, smaakvol, fris en dorstlessende drank. Chapeau.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open