Buitenbeentjes op 25 jaar Buitenbeenpop

Buitenbeenpop begon ooit als een eenmalig evenement, maar het was te mooi om te verdwijnen, werd dan maar een vaste waarde en groeide uit tot het grootste inclusieve openluchtfestival voor mensen met een beperking. Buitenbeenpop viert in 2024 zijn 25e verjaardag en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze bijzondere feesteditie op vrijdag 30 augustus 2024.

Dit festival is volgens de organisatie een verruiming van de muziekbeleving. Er wordt een specifieke festivalsfeer gecreëerd rekening houdend met speciale ondersteuningsbehoeften van de personen met een beperking zoals: aangepast sanitair, berijdbare stroken voor de rolwagengebruikers, de mogelijkheid tot verzorging, de mogelijkheid om te rusten, de aanwezigheid van Tolken Vlaamse Gebarentaal en blinden tolken, enz. Muziek beluisteren, muziek maken, muziek bekijken en bewegen op muziek, het maakt zeker bij deze doelgroep emoties los. Wat ook zeker emoties zal losmaken is het speciaalbier dat ter gelegenheid van deze feesteditie werd gecreëerd.

Bij een groot feest, hoort nu eenmaal ook een feestelijk drankje. De organisatie ging dus aankloppen bij de lokale brouwer in Leopoldsburg en Brouwerij BARAK dook de brouwketel in voor de creatie van een ‘Buitenbeetje’. Het werd een speciaal bier van hoge gisting, maar met zijn heldere goudgele kleur en slechts 5,0% ABV doet het zeer sterk aan een pils denken. Dorstlessend en net als het festival zelf heel ‘inclusief’ (een allemansvriend). Als je ‘m proeft zal je snel merken dat het Buitenbeentje een zeer toegankelijk bier is. Licht moutig met een goed gedoseerde bitterheid en hoparoma om het geheel uit te balanceren.

Tijdens het festival op vrijdag 30 augustus zullen de Buitenbeetjes zeker niet ontbreken, maar indien je toch niet zo lang wachten, dan kan je momenteel bij Prik en Tik in Leopoldsburg terecht die het (voorlopig in exclusiviteit) reeds te koop aanbiedt. Je vindt er ook cadeauboxen met 2 flesjes Buitenbeentje en een uniek glas. Altijd een leuk cadeau. Verschillende horecazaken in Leopoldsburg hebben ook al toegezegd om binnenkort het Buitenbeentje te gaan aanbieden dus dat komt helemaal goed. Met elke slok Buitenbeentje steun je bovendien VZW Buitenbeenpop die met de opbrengst het festival verder kan uitbouwen en om de festivalgangers nog beter in de watten te leggen.

In de oren daarentegen vooral geen watten doen, want voor deze jubileumeditie werden extra inspanningen geleverd om een aantal grote namen uit de Vlaamse showbizz te strikken. Alle informatie vind je op: www.buitenbeenpop.be

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open