Veluwe ZOOMer

Ons wekelijks bier

Vandaag gaat de zomer van start, daar mogen we toch eentje op drinken? Ervaar de smakenrijkdom van onze agro-ecologische akkers op de  Veluwezoom. In dit witbier zijn het de lokale Emmermout, Speltmout en Gerstemout die voor de basis zorgen. Op de wuivende GraanGeluk korenvelden staat niet enkel graan te groeien. Je vindt er ook een resem inheemse en zeldzame akkerkruiden waar mee ze daar de biodiversiteit revitaliseren. Twee van deze akkerkruiden, de korenbloem en klaproos, zijn toegevoegd en creëren de uitbundige geur en kruidige toets van dit ‘zo(o)mers

Bier: Veluwe ZOOMer

  • Brouwerij: Stadsbrouwerij Wageningen (NL)
  • Volume: 75 cl
  • Alcohol Volume %: 5,8 %
  • Zicht: Oranje-amber met een wat diepere koperbruine schijn. Wazig. Gebroken witte, stabiele schuimkraag.
  • Geur/aroma: Versgebakken brood. Gekarameliseerde appelsienschil / marmelade. Wat ronde fruitige esters (geel steenfruit). Een grassige en florale (hop) toets met wat kruidige fenolische accenten (peper). Best fris en elegant.
  • Smaak: Korte zoetige, fruitige aanzet. Levendig (verfrissend koolzuur). Florale en grassige hoptoetsen. Opkomende bitterheid die uiteindelijk stevig doorbreekt in de droge afdronk zonder te hard te worden. Droge, frisse finale.
  • Foodpairing: We openen niet zomaar een grote fles van die bier om de zomer in te zetten. Een glaasje op zich als aperitief, nog eentje bij een frisse zomerse salade en dan nog een afsluitertje bij ons kommetje fruitsla.

Deze speciale GraanGeluk wist ook de jury van de Brussels Beer Challenge gelukkig te maken en werd hiervoor met een zilveren medaille beloond.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open