CROQUE PEPERKOEK

met Nachtraaf Speciale Amber

Een croque monsieur kent iedereen. Maar heeft u al eens croque peperkoek geprobeerd? Dit is een heerlijke combinatie van sneetjes fijne kruidenkoek en plakjes smeuïge blauwschimmel kaas. Vanzelfsprekend serveren we hier een lekker glas gerstenat bij.

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes peperkoek Vondelmolen
  • 4 plakjes Pas de Bleu
  • 2 el honing
  • 2 stronkjes witloof grofgesneden
  • Limoensap
  • Goede boter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Beboter de sneetjes peperkoek en bak ze zachtjes in een anti-kleefpan.
  2. Verwarm de oven op grilstand.
  3. Beleg 4 sneetjes peperkoek met de plakjes kaas.
  4. Leg onder gril tot de kaas smelt.
  5. Stoof ondertussen het witloof aan in wat hete boter en voeg het limoensap en de honing toe. Kruid met peper & zout.
  6. Haal de peperkoek vanonder de gril en dek af met de overblijvende sneetjes peperkoek.
  7. Serveer met het gestoofd witloof.

Pairing:

Dit is een gerecht met zoete, kruidige, pittige, smeuïge en bittere toetsen. We zoeken dus een complex bier met het nodige karakter. We kiezen voor een Nachtraaf Speciale Amber van ‘De Nachtraafbrouwers’ uit Diksmuide. Een stevige ‘Speciale Belge’ met dat tikkeltje extra, licht fruitig met een bittere afdronk. Het bier is een goede compagnon bij de croque.

Cover © Vondelmolen

Foto © De Nachtraafbrouwers

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!