CUVÉE FRANCISCA

Lindemans stelt unieke jubileumblend voor

In 1822 stapte brouwersdochter Francisca Josina Vandersmissen in het huwelijksbootje met Joos Frans Lindemans. Daarmee maakte het landbouwersgeslacht Lindemans zijn intrede in de bierwereld. Francisca en Joos Frans woonden in Hof ter Kwadewegen te Vlezenbeek, de plaats waar 200 jaar later nog steeds lambiek wordt gebrouwen. Op dit ogenblik staat met de neven Dirk en Geert Lindemans de zesde generatie aan de roerstok. Als eerbetoon aan de echtgenote van de toenmalige eigenaar van de hoeve-brouwerij, beslisten ze een speciale blend te maken, die de naam ‘Oude Gueuze Anniversary Blend 2022 Cuvée Francisca’ meekreeg.

Cuvée Francisca is een mengeling van 4 jaar oude lambiek uit de eiken foeders T1001 (20%), T1006 (35%), T1017 (35%) en 10 procent jonge lambiek uit foeder T1014. Het geheel hergistte daarna nog eens 12 maanden op fles.

Deze oude gueuze met een alcoholvolumepercentage van 8% heeft een goudblonde kleur en combineert smaken van eik, citrus en toetsen van vanille met een sherry-aroma en een verfrissende zurigheid. Een droge, complexe en mooi uitgebalanceerde oude gueuze voor de liefhebbers.

Het jubileumbier is in de handel verkrijgbaar in flessen van 75 cl met een opvallend design. Er werden in totaal 25.000 flessen van 75 cl afgevuld, die naar vijf continenten werden verscheept.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open