GOUDEN CAROLUS WHISKY INFUSED

Ons wekelijks bier

De Gouden Carolus Imperial Dark, vroeger ook gekend onder de naam ‘Cuvée van de Keizer’, werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky waardoor het reeds rijke bier nog wordt aangevuld met subtiele toetsen van vanille en eikenhout. De perfecte symbiose van de activiteiten van de brouwerij in het Mechels Begijnhof en de Stokerij in Blaasveld. Dus geen ‘rijping op vat’ maar wel degelijk een infuus van de zelfgemaakte whisky. Dit garandeert een grotere consistentie en stabiliteit aan dit bier. Een stabiliteit die haar weerklank kreeg in het behalen van de consumententrofee van de laatste drie edities van het Zythos BierFestival dat na twee jaar afwezigheid, morgen weer van start gaat.

Bier: Gouden Carolus Whisky Infused

  • Brouwerij: Het Anker (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 11,7%
  • Kleur: Diep bruin met een robijnrode gloed. Mooie en vrij stabiele schuimkraag voor een bier van dit ABV.
  • Geur/aroma’s: Vol en rijk. Geroosterd mout, biscuit, karamel. Gedroogd donker fruit. Bourbon, vanille. Warm.
  • Smaak: Zoetige en smeuïge aanzet. Volle body. Filmend mondgevoel. Fris koolzuurtje. Mooi geïntegreerde bitterheid. Ronde afdronk met een goed bitter-zoet balans en noties van whisky / vanille.
  • Foodpairing: Canapés met wildpaté of foie gras. Chateaubriand met roquefortsaus, gestoofde jonge worteltjes en kroketjes. Op zich als dessert.

Niet enkel de consumenten weten dit bier te waarderen, ook bij de experten valt het best in de smaak. De Gouden Carolus Whisky Infused won een gouden medaille tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge en ook daar was het bier niet aan haar proefstuk toe.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open