DUVEL COLLAB – HEDWIG NEVEN & ARVID ROSENGREN

BESTE SOMMELIER TER WERELD & DUVELBROUWERS BROUWEN SAMEN BIER

Hedwig Neven, meesterbrouwer bij brouwerij Duvel Moortgat sinds 1993, en Arvid Rosengren, beste sommelier ter wereld sinds 2016, zijn beiden even gepassioneerd door hun vak en experimenteerden samen met bier in de nieuwe microbrouwerij bij Duvel Moortgat in Puurs. Die microbrouwerij werd trouwens speciaal voor dit soort proeven en tests gebouwd. Na twee dagen vol blenden en samenvoegen van bieren, is de eerste co-brew een feit.

Arvid Rosengren: Het idee was om een bier te brouwen dat vooral ook sommeliers en wijndrinkers kon bekoren. Het uiteindelijke resultaat is een vrij complex maar toch vlot drinkbaar en subtiel bier.”

Hedwig Neven: “Het blenden van verschillende bieren is een techniek die is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Uiteindelijk is dit bier het resultaat van amper 13 blends. Het werd een moutig en hoppig bier, met wat houteffect in het midden en een fruitige, speelse afdronk. Het was trouwens erg inspirerend om samen te werken met een van de beste neuzen van de wereld. Als iemand smaken kan filteren en geuren kan selecteren, dan is het Arvid.”

Het bier zal worden geschonken tijdens het galadiner na de finale van het wereldkampioenschap. Wie benieuwd is naar het brouwsel, kan het binnenkort ook zélf proeven in het Duvel Depot in Puurs én op Stadsbrouwerij De Koninck.

Cover © Duvel Moortgat

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open