Oosterse kalkoenragout & Wittekerke
Een snelle en smakelijke kalkoenragout. Laat je betoveren door de keuken uit het Verre Oosten. Romige kokosmelk, mals vlees, knapperige groenten en gele kerrie zorgen voor een smaakexplosie in je mond. We pairen dit gerecht met een Wittekerke van Brouwerij De Brabandere.
Ingrediënten:
- 600 gr kalkoenborst in hapklare brokken
- 1 gele paprika in fijne reepjes gesneden
- 1 rood pepertje fijngehakt
- 250 gr lente-uitjes in dijneringen gesneden
- Handvol fijngehakte basilicum
- 4 dl kokosmelk
- 1 el gele currypasta
- 2 el sojasaus
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- De kokosmelk met de currypasta in een wok aan de kook brengen.
- De blokjes kalkoen laten garen gedurende 5 minuten. Af en toe roeren.
- De groenten toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen.
- De basilicumblaadjes en de sojasaus toevoegen.
- Kruiden met peper & zout.
- Severen met basmatirijst.
Pairing:
Oosterse gerechten pairen wonderwel met een zacht en zalvend tarwebier. De licht pikante ragout wordt gecounterd door het zachte en frisse bier. Een combinatie die mooi in evenwicht is.