EASY FRIDAY NIGHT BEER DINNERS

Roggevleugel & Bolleke De Koninck

Rog is een heerlijke vis, dat wil zeggen: zijn ‘vleugels’ zijn heerlijk. De rest is de moeite niet of soms zelfs giftig. Rog is ook een gevoelige vis: hij moet echt kraakvers zijn. De structuur van het vlees is heel mals en zacht en de smaak neutraal zoetig. We bereiden de rog met hazelnotenboter (beurre noisette) en kappertjes. We combineren het gerecht met een Bolleke De Koninck.

Ingrediënten:

  • 4 roggevleugels
  • Hoeveboter
  • 4 el kappertjes
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Pocheer de rog gedurende drie minuten in gezouten water.
  2. Haal de rog uit de pan en laat uitlekken.
  3. Laat de boter smelten in een pan.
  4. Kruid de roggevleugels met peper en zout.
  5. Bak de rog gaar in de schuimende boter.
  6. Voeg de kappertjes toe.
  7. Serveer met gekookte aardappelen.

Pairing:

De zoete mout en de lichte biscuitsmaak van het Bolleke sluit mooi aan bij de boter. Het bier is in staat de mond te verfrissen. En het lichte zoetje zorgt voor een mooie balans met de zoetheid van de vis. Een uitstekende combinatie.

Cover © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!