EASY FRIDAY NIGHT BEER DINNERS

Weinerschnitzel & De Poes Spéciale Belge

Deze lekkernij wordt traditioneel gemaakt van kalfsvlees. Het vlees wordt platgeslagen en gepaneerd met bloem, ei en paneermeel. De schnitzel wordt vaak traditioneel geserveerd met een partje citroen. Voor de goed orde: een schnitzel van kalf is een Wienerschnitzel. Een varkensschnitzel is op de menukaart te herkennen als Schnitzel Wiener Art. We maken vandaag een echte Wienerschnitzel en pairen deze met de Spéciale Belge van Brouwerij De Poes.

Ingrediënten:

  • 4 plat geklopte kalfslapjes
  • 2 losgeklopte eitjes
  • 12 el paneermeel
  • Bloem
  • Klontje boter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Kruid de kalfslapjes met peper & zout.
  2. Wentel ze door de bloem.
  3. Haal ze door het opgeklopte ei en daarna door het paneermeel.
  4. Smelt de boter in een pan.
  5. Bak de schnitzels bruin aan beide kanten en laat ze garen.
  6. Serveer met een schijfje citroen, gebakken aardappelen en een slaatje.

Pairing:

We opteren voor een Speciale Belge. Het houtige (licht karamel) en gistige/licht fruitige bier met een licht bittertje in de finale past mooi bij de zachte kalfsschnitzel. Het gebakken broodkruim sluit mooi aan bij de mout en de gistige/fruitige toetsen geven het geheel een upgrade. Dit is werkelijk een mooie pairing.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open