ENGHIEN BLONDE

Ons Wekelijks Bier

Het gebeurt niet zo heel vaak dat als je ‘Double’ op een etiket ziet staan, er plots een blond bier in jouw glas verschijnt. In Enghien (ofte Edingen) is dat echter heel gewoon. Bestel een Double Enghien zonder verdere specificatie en de kans is heel groot dat je de blonde versie uitgeschonken krijgt. Eigenlijk maakt die ‘Double’ gewoon deel uit van de merknaam en heb je dus een Double Enghien Blonde, Brune en Hiver. Misschien om de verwarring met de ‘Dubbel’ als stijl wat tegen te gaan, maar sinds de ‘restyling’ staat de ‘Double’ iets minder op de voorgrond en gaat dit blondje gewoon door het leven als ‘Enghien Blonde’

Heb je dit bier nog niet geproefd en heb je bovendien vandaag en morgen nog een gaatje in de agenda … The Place to Bier is dan Enghien. Een klein festival op het kerkplein met vooral de lokale spelers. Een leuke selectie, een paar nieuwigheden en vooral veel gezelligheid.

Bier: Enghien Blonde

  • Brouwerij: Brasserie de Silly (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 7,5% ABV
  • Kleur: Diep goudblond. Wat koude troebel. Licht, fijnmazig wit schuim dat goed stand houdt.
  • Geur/aroma’s: Zoetig, moutig en fruitig. Geel steenfruit. Honing. Frisse grassige hint die wat aan verse cannabis doet denken. Vleugje alcohol.
  • Smaak: Ronde en licht zoete start. Smeuïg. Fris koolzuur. Mooi geïntegreerde bitterheid die doorvloeit naar de afdronk. Korte zacht bittere finish.
  • Foodpairing: Vers geitenkaasje (van Complètement Chêvre bijvoorbeeld, om in Enghien te blijven), Tajine van kip met abrikozen en amandelen, zalm met een sausje van tuinkers.

Dat de Enghien Blonde het ontdekken waard is, was ook de mening van de jury van de laatste editie van de Brussels Beer Challenge die het bier een zilveren medaille toekende in een categorie met nochtans bijna 30 concurrenten !

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open