FUNKY BRETT

Ons Wekelijks Bier

Met de Funky Brett ging brouwerij Lefebvre van start met een nieuw ‘Unplugged’ programma. Een reeks bieren waarmee de brouwerij wat buiten haar comfortzone komt en meer experimenteel voor de dag komt. Het bier werd gebrouwen voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Philippe Lefebvre en dus de overdracht van de brouwerij aan de volgende generatie. Het werd trouwens door die ‘volgende generatie’ in ’t geniep gemaakt om als verrassing geserveerd te kunnen worden op Philippes 65ste verjaardag. Ze weten er blijkbaar wat van bij Lefebvre als het op verrassingsfeestbieren aankomt. Zo was de Hopus er ook eentje, voor het huwelijk van Paul Lefebvre deze keer. Beide zijn in het aanbod blijven leven …

Funky is afgeleid van Funk de ritmische muziekstijl met een stevige bas en zeer prominente syncopen (nvdr. ritme waarbij een of meer tonen niet op de tel of puls vallen, waardoor een of meer normale accenten verlegd worden). Brett zorgt ook voor een soort syncope in bier, een onverwacht en onvoorspelbaar element, het verleggen van accenten. Het is ook een bier dat stevig verder evolueert in de fles zodat je net als bij andere brett bieren altijd een onverwacht element hebt wanneer je eentje in een bar besteld (tenzij je naar die leeftijd vraagt en/of de barman weet wat hij serveert). Telkens wat anders, maar telkens lekker.

Bier : Funky Brett (2 jaar oud)

  • Brouwerij : Brasserie Lefebvre (BE)
  • Volume : 33 cl
  • Alcohol : 6,6% vol. alc.
  • Zicht : Erg bleek, witgeel. Helder. Stevige pareling. Goede kling. Stabiel, fijn schuim.
  • Geur / aroma’s : Brood. Wit fruit (druiven, bessen). Beetje citrus. Vineus. Hooi. Best fris.
  • Smaak : Zacht fruitige aanzet. Levendig, prikkelend op de tong. Reflecteert goed de neus. Droge en erg korte afdronk. Tikkeltje wrang, pompelmoesschil. Dorstlessend.
  • Foodpairing : Frisse salade met geitenkaas en appeltjes, Fish & Chips, kwarktaart met een hintje citroenzeste.

Dit bier behaalde een gouden medaille tijdens de Brussels Beer Challenge 2020 en bevestigde haar uitzonderlijke kwaliteit met een bronzen plak tijdens de laatste editie van de competitie.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open