GEROOKTE FOREL & CHIMAY DORÉE

De Nederlandse ‘Vishandel Klooster’ is specialist in het roken, fileren en verwerken van vis. Een familiebedrijf met een lange traditie aan vakmanschap. Al sinds 1922 wordt de vis gerookt op traditionele wijze boven een open vuur. Er wordt hiervoor uitsluitend een mengsel van beuken- en vurenhout gebruikt. Het rookproces neemt gemiddeld 2 tot 3 uur in beslag. Alleen de rook en een beetje zout zorgen voor een diepe smaak. Een topproduct is hun gerookte forelfilet gemaakt met forellen uit de onze Ardennen. Na het roken worden de forellen handmatig gefileerd en verpakt. Het resultaat is een lekkernij met een subtiele rooksmaak.

We pairen deze lekkernij met een Chimay Dorée. Een licht koppig blond bier van 4,8% ABV met een kruidige (koriander) toets. Het bier is een geweldige dorstlesser en doet het uitstekend bij lichte gerechten en salades. De combi met de gerookte forel is één uit het boekje. De licht hoppige en kruidige toets van het bier geven de gerookte forel een meerwaarde, zonder het geheel te overheersen. Ons pallet wordt verwend door een rokerige, kruidige en licht bittere sensatie.

Cover © Vishandel Klooster

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Prijsuitreiking op 18/11 tijdens Horeca Expo